Dalglish skal bringe Boot Room tilbake

Kenny Dalglish håper å bringe Boot Room-mentaliteten tilbake til Liverpool FC i løpet av tiden han leder klubben. Ingen splid mens Kenny er manager.

Kenny Dalglish vil lede Liverpool ut på Anfield for første gang i dag siden han ble gjeninnsatt som manager. I forrige periode i klubben vant han tre ligamesterskap og to FA-cuptitler. Liverpool-legenden håper å skape tilsvarende støtteapparat som ga klubben mange triumfer på 1970- og 80-tallet.
- Jeg synes ikke historie og tradisjoner noen gang bør glemmes, og det bør selvsagt aldri bli sett på som et problem eller unnskyldning for hvordan vi gjør det nå, sier Kenny Dalglish til pressen.

- Det at klubben har nytt suksess tidligere gir en målsetting for alle. Men det finnes en generasjon med supportere som er lei av å høre om E-cuptriumfer fra min tid.

- Jeg ville virkelig like at denne generasjonen deler de stundene som har vært tidligere, som da de opplevde litt suksess i 2005. Det er mye å be om å komme tilbake til der vi var på 70- og 80-tallet, men du må alltid ha så høye målsettinger som du, men samtidig være helt realistisk.

- Ville dere ha gjettet at Manchester Unietd ville vinne 11 titler på den tiden? Nei. For oss må det mye hardt arbeid til for å komme tilbake dit vi ønsker. Disse spillerne er ikke tilbakeholdene når det gjelder hardt arbeid.

Nå ønsker Kenny Dalglish å få tilbake Boot Room-mentaliteten i klubben
- Boot Room bør ikke bare bli oppfattet som et sted å gå for å ta en drink med motstanderens manager. Boot Room var et sted hvor alt ble diskutert, og alt som var relevant for LFC ble diskutert der.

- Selvsagt er det måten jeg ble oppdratt på, og det er slik jeg prøver å være. Jeg inkluderer bestandig støtteapparatet.

- Boot Room samlet alle. Jeg vet ikke om det har vært splid her tidligere, men det vil ikke bli noe splid så lenge jeg er her.

Dalglish har allerede styrket støtteapparatet med ansettelsen av Steve Clarke som førstelagstrener.
- Han har en flott CV og har jobbet i noen store klubber og sammen med noen toppspillere. Han er en fotballperson og trives med å være trener. Jeg tror ikke han har et skikkelig ønske om å være manager, så det er perfekt for oss.

- Alle vil bli behandlet med den ytterste respekt i den posisjonen de besitter i fotballklubben.

Howard Kendall var Evertons manager da Liverpool spilte 4-4 mot Everton i FA-cupen i 1991, noe som ble siste kamp for Dalglish i forrige managerperiode i klubben. Dalglish mener det fortsatt er et godt forhold mellom klubbene.
- Howard Kendall har allerede ringt meg. Han håper vi blir grundig slått. Vi har alltid kommet overens. Helt fra øverste hold har klubbene kommet overens og stolt på hverandre.

- I Boot Room-dagene pleide Evertons støtteapparat å komme inn for en drink, og spilleeen gikk også godt sammen, og det gjør de også i dag.

- Men på banen slipper de seg løs i 90 minutter, og det er også slik på innbytterbenken. Etterpå fortsetter vi bare med livene våre og legger det til side.

- Jeg tror det er all honnør til supporterne på begge sider at de kan gå på kamp sammen. De kan gå med sine venner og sønner, én rød og én blå.

- Uheldigvis har det i det siste ikke vært slik som det pleide. Jeg tror likevel at det fortsatt er det vennligste derbyet, og det er stor hyllest til begge supporterskarer.

Noen har antydet at dagens møte kan bli det viktigste Merseyside-derbyet siden Kenny Dalglish sist ledet laget. Begge lag ligger kun fire poeng over nedrykksstreken.
- Jeg tror aldri klubbenes plassering noen gang har reflektert hvor viktig kampene er. Jeg synes kampene alltid er viktige. Det vil være det samme som ethvert annet derby. Hver gang vi møtes er det veldig viktig å komme best ut. Denne gang vil det ikke være noe annerledes.