Dalglish skal diskutere transferplaner med eierne

Kenny Dalglish vil be om transfermidler når eierne besøker Merseyside i forbindelse med Everton-kampen. Det antas at de røde vil forsøke å styrke fire posisjoner.

Ifølge Dominic King i Daily Mail vil Kenny Dalglish snakke med eierne om mulige spillerkjøp i dette transfervinduet under deres kommende besøk. Tapene mot Manchester United og Blackpool understreker behovet for å hente inn minst fire spillere. En midtstopper og en hurtig kantspiller har lenge vært en prioritet, mens Ajax-spissen Luis Suarez skal stå høyt på Liverpools ønskeliste. Også en venstreback skal det være behov for. Kenny Dalglish valgte å benytte Glen Johnson på venstrebacken mot Blackpool selv om Paul Konchesky var tilbake fra skade, og det kan tyde på mangel på tillit til den tidligere Fulham-backen.  Konchesky vil uansett ikke kunne skifte klubb før etter sesongslutt fordi han allerede har spilt for to klubber denne sesongen.

Paul Joyce i Daily Express antyder at eierne har gitt klarsignal til å bruke £10M på den 17-årige Southampton-spilleren Alex Oxlade-Chamberlain. Liverpool ser også på muligheten til å hente Aston Villas venstreback Stephen Warnock tilbake til Anfield, denne gang på en låneavtale med mulighet for permanent kontrakt. Ashley Young og Charles N’Zogia kan være aktuelle kantspillere.

Rory Smith i Daily Telegraph skriver at kilder i Nederland forventer at Liverpool kommer med et bud på Luis Suarez. Ajax ønsker £18M for uruguayaneren. Ajax’ venstreback Urby Emanuelson sies å være et transfermål, mens Lille-duoen Gervinho og Eden Hazard kan spille både spiss og på kant. Også Hamburgs Eljero Elia og Anderlechts Roman Lukaku skal være til vurdering. LFC vil trolig vente til sommeren med å forsøke å sikre seg Yann M’Vila og Sylvain Marveaux. De gode lønnsavtalene til Christian Poulsen, Ryan Babel og Milan Jovanovic vil gjøre det vanskelig for trioen å finne seg nye klubber.

Også på stadionsiden har John W Henry viktige avgjørelser å ta, enten å fornye dagens stadion eller flytte til et nytt anlegg. Byggesøknadene for det AFL-designede 60000-seters anlegget i Stanley Park utløper 11.april, mens søknaden for HKS-modellen med 70000 seter går ut 19. juni. Liverpool kan komme til å be om forlengelse av begge søknadene.