Det går mot flytting til Stanley Park

The Times melder at mer og mer tyder på at FSG kommer til å bestemme seg for å flytte fra Anfield og bygge ny stadion i Stanley Park.

TonyBarrett i The Times skriver at presset øker på Liverpool FC til åfinne en kjøper av navnerettighetene til et nytt stadion for klubbeni Stanley Park. En slik partner vil delvis finansiere byggingen avdet nye stadionanlegget.

Fenway Sports Group vurderer fortsattde to mulige løsningene, og de har ikke tatt noen endeligavgjørelse. Men The Times forstår det slik at kostnadene ved årenovere Anfield vil bli så store at man nå ser ut til åforetrekke en flytting til Stanley Park.

Liverpools bystyrehar gitt fotballklubben nye tre måneder på å bestemme seg om devil skrive under leieavtalen for bruken av området i Stanley Park.En leieavtale som vil gjelde 999 år frem i tid.

The Timeshevder imidlertid at bystyret har gjort det klart overfor klubben atde ønsker en avgjørelse på dette senest i slutten av september.FSG har dermed i praksis tre måneder på seg til å finne noen somvil kjøpe navnerettighetene til den nye storstuen.

Det ermulig at Liverpool kan komme til å be om en ytterligere forlengetfrist, og det er heller ikke usannsynlig at de vil få det. MenFSG-president Sam Kennedy kommer nå uansett til å intensivereletingen etter en partner som vil ha navnet sitt på Liverpools nyestadion.

En annen faktor som nå taler for flytting til Stanley Park, er at prisen på et nytt stadion kan bli så mye som 15%lavere enn tidligere antatt som følge av et prisfall ikonstruksjonsbransjen. Utkastet til en ny stadion med plass til 60000 tilskuere som Tom Hicks bestemte seg å gå for i 2008 ble dakostnadsbereget til £310M. Den prisen kan nå bli redusert med såmye som £46M.

Planene til Tom Hicks blir vurdert av FSG, mendet blir også planene som Rick Parry hadde gått inn for før deforrige amerikanske eierne kom inn i bildet. Liverpool FC sitterfortsatt på gyldig byggetillatelse for begge de to planene, noe sombetyr at byggingen kan starte umiddelbart etter at FSG eventuelt girgrønt lys for å bygge nytt i Stanley Park.