Dirk håper å kopiere Roger

Dirk Kuyt mangler en scoring på å nå 50 ligamål for Liverpool. Kommer det målet mot Sunderland i dag vil han bli den første Liverpool-spiller til å score i tre strake ligakamper mot Wearside-klubben siden Roger Hunt gjorde det i august 1961.

Historien viser at Liverpool har slått Sunderland 37 ganger på Anfield, mens Sunderland står bokført med 18 triumfer. 19 kamper har endt uavgjort.

I fjor spilte lagene 2-2. Dirk Kuyt åpnet ballet med en bisarr scoring etter fem minutter. Så scoret Darren Bent både før og etter pause for gjestene, før Steven Gerrard utlignet etter en drøy times spill.

På Stadium of Light vant Liverpool 2-0.
Dirk Kuyt scoret på straffespark i første omgang, mens Luis Suarez gjorde det andre målet fra svært skrått hold.

Liverpools største seier over Sunderland på Anfield lyder på 5-1, og kom i september 1922. Det største tapet på hjemmebane for de røde lyder på 0-6, og kom i april 1930.

Etter at toppdivisjonen i England fikk navnet Premier League har Liverpool vunnet 12, spilt uavgjort i seks og tapt to mot Sunderland.

I de siste 38 ligamøtene på Anfield, som strekker seg helt tilbake til 1936, har Liverpool bare tapt to ganger mot Sunderland. Begge gangene med sifrene 0-1.

Liverpool har sluppet inn bare åtte mål mot Sunderland på Anfield i løpet av de siste 18 kampene.

Lagene har møtt hver andre tre ganger tidligere i ligaåpningen. Liverpool har vunnet to og Sunderland en av disse kampene. Siste gang det skjedde var i 2008, da Liverpool vant 1-0 på Wearside etter en scoring av Fernando Torres.

Liverpool har bare tapt fire av de siste 35 ligaåpningene. Siste tap kom mot Tottenham i 2009. Bare to ganger siden de returnerte til toppdivisjonen i 1962 har Liverpool tapt en åpningskamp på hjemmebane – mot Chelsea i 2003 og mot Blackpool i 1962.

Sist Sunderland vant på Anfield var i oktober 1983, da Gary Rowell scoret kampens eneste mål.

Kilde: Liverpoolfc.tv