Dokumentdebatt 17.oktober

Ifølge parlamentsmedlem Steve Rotheram skal debatten om frigivelse av Hillsborough-dokumentene avholdes i House of Commons 17. oktober.

Nylig fikk underskriftskampanjen for å frigi alle dokumentene etter Hillsborough-tragedien mer enn 100000 underskrifter, og regjeringen meldte fra til House og Commons for en tid tilbake om å finne et tidspunkt for debatt. Ifølge parlamentsmedlem Steve Rotheram er det satt av en halv dag til debatt 17.oktober.
- Bekreftelse: Hillsborough-debatt bestemt – 17.oktober i en halv dag i House of Commons og fremme forslag om nødvendig, skriver Steve Rotheram på Twitter.

- La oss ikke ta av. Vi har sikret en debatt i House of Commons, men dette er ikke slutten på kampen. Takk til parlamentsmedlemmer på Merseyside, Andy Burnham og andre.

- Dette er en sak som ikke vil forsvinne før det blir rettferdighet for de 96. I løpet av to uker hadde underskriftskampanjen på Internett fått godt over de 100000 signaturene som krevdes. Kampanjen nådde langt og bredt, sa Rotheram ytterligere da han presenterte søknaden for Backbench Business Commitee på tirsdag.

- Folk fra hele landet og med ulike overbevisninger innen fotball og politikk har kommet sammen og sagt at nok er nok etter  22 år.

Hillsborough Justice Campaign ønsker avgjørelsen velkommen.
- Vi vil takke de parlamentsmedlemmene som har støttet vår underskriftskampanje. De har tatt riktig beslutning i gå videre med å ta debatten i House of Commons. Vi vil likevel takke de personene som har gjort dette mulig, sier formann Kenny Derbyshire i HJC.

- Denne endringen ville ikke ha skjedd uten den overveldende støtten fra folk generelt, de som signerte underskriftskampanjen, og det resulterte i mer enn 100000 signaturer på mindre enn en uke senere. De alene bør ta ære for dette: et godt eksempel på vellykket personlig makt.

- Mens vi er fornøyd med dagens utfall, vil de etterlate i HJC påpeke at vi fortsatt er sterkt i mot regjerningens avgjørelse om å anke kommisjonærens kjennelse og oppfordrer igjen regjeringen til å trekke anken.

- Familiene i Hillsborough Justice Campaign ønsker at dokumentene fra kabinettmøtet under Maragret Thatcher skal frigis i henhold til Freedom of Information Act og anses av Information Commissioner til å være av interesse for offentligheten.

- Familiene kan ikke se noen logisk grunn til at dette skulle være i strid med arbeidet i Hillsborough Panel.

Regjeringen vurderte tidligere om de skulle frigi Cabinet-papirene dersom Hillsborough Independent Panel ba om det, og det ville ha vært et uvanlig skritt i henhold til 30-årsregelen.
- Regjeringen har bekreftet at det vil bli full åpenhet rundt Hillsborough-ulykken gjennom full offentlighet, sier en talsmann for Cabinet Office.

- Alle papirene har tidligere blitt delt med Hillsborough Independent Panel. Regjeringen er glad for at alle papirene blir frigitt så snart panelet bestemmer det, i samråd med familiene.

- Vi forventer at de skal deles med Hillsborough-familiene først og deretter for det bredere publikum.