Drakamp om Downing

Aston Villa virker å være fast bestemt på ikke å selge Stewart Downing. Kenny Dalglish fornøyd med støtten fra eierne angående transfers. Rennes skal også ha blitt enig med LFC om kjøp av Mavinga.

Birmingham Mail hevder at Aston Villa har sagt til Liverpool at de kaster borttiden i sin søken etter å hente Stewart Downing til Anfield. Avisen tror at manpå Villa Park ikke vil selge ytterligere en stjernespiller, såfremt det ikkekommer et bud opp mot £25M.

Liverpool skal ha fått avslag på bud i størrelsesorden £12M og £15M, og detventes at de røde vil prøve ytterligere et forsøk på omtrent £18M. Spillerenselv stoppet tidligere forhandlinger om en ny kontrakt på Villa Park, dennåværende avtalen har to år igjen å løpe, og kan skape nye forutsetninger hvishan skulle legge inn en transfersøknad. Den nye manageren Alex McLeish vil værefast bestemt på i alle fall å gi inntrykk av at man gjør det man kan for åholde på Stewart Downing, etter at man også nylig solgte Ashley Young tilManchester United.

Innad i Liverpool skal det fortsatt være stor tro på at man greier å henteDowning, siden vingen selv har et sterkt ønske om å komme til Merseyside, menComolli/Dalglish vil trolig søke en løsning de nærmeste dagene.

Hvis Villa setter hælen ned og enten står på at spilleren ikke er til salgs,eller forlanger et urealistisk beløp, vil Kenny Dalglish lete etter andrealternativer. I et intervju med Liverpool Echo forklarer skotten at det erspillere man vil få kloa i, og det er de man vil miste. Han berømmer uansett denye eiernes rolle oppe i det hele.

- Eierne vet hva de driver på med og vi har hatt stor støtte fra dem,understreker King Kenny. - De vet hvordan de skal drive denne klubben.

- John og Tom vil gi oss det de har råd til. Vi må igjen bruke de pengene på enansvarlig måte.

- Vi vil ikke få tak i alle vi prøver å hente denne sommeren, men andre klubbervil heller ikke få alle de forhører seg om. Slik er det bare. Vi har alleredefått gjennomført noen overganger og vi vil fortsette med vårt på en ansvarligmåte.

Ifølge L’Equipe har Liverpool og Rennes i praksis blitt enig om en overgang forChris Mavinga. Overgangssummen skal være i størrelsesorden en million euro,eller £890.000. Genk, Lille og Lorient skal imidlertid også være interessert ispilleren, som selv ikke har tatt noen avgjørelse ennå.