Draktsponsor vil ha asiatiske spillere i klubben

Standard Chartered ønsker at Liverpool bringer inn høyprofilerte asiatiske spillere for å hjelpe banken med å skaffe seg enda flere markedsandeler i Asia. Oppdatert 19:52.

Liverpool er snart ett år inn i en fireårig draktsponsoravtale med Standard Chartered. Banken har mesteparten av sine markedsandeler  i Asia. Gavin Laws, sjef for sponsoravdelingen i Standard Chartered, håper at Anfield-klubben henter inn spillere fra Asia.
- Den virkelige effekten av det Liverpool kunne gjøre for oss, og jeg tror for Premier League, er om det fantes en måte de kunne få inn utenlandske spillere fra Asia – en stor asiatisk spiller. Dere ser hva Park Ji-sung har gjort for Manchester United, uttaler Gavin Laws til Associated Press.

- Markedene i Asia og Midtøsten er så nasjonalistiske. De er meget stolt av landet sitt. Kamper blir store begivenheter. En kamp med en spiller, la oss si fra Dubai, og du får hele Dubai til å se på.

Standard Chartered håper Liverpool får solgt flere spillertrøyer i Asia.
- Markedet i Europa er mettet med så mange klubber. Hvor mye mer salg av supporterutstyr vil det bli de neste ti årene? Hvis klubbene ønsker at salget av supporterutstyr skal vokse eksponensielt, må du være i Kina eller i Korea og få alle folk svært interessert i kampene.

Gavin Laws vil gjerne se Kenny Dalglish få managerjobben permanent.
- Jeg ville like å se Kenny som manager på lang sikt. Jeg er sikker på at klubben ønsker det. De kommer til å snakke med ham dersom de ikke allerede gjør det.

- Kenny-magien finnes rundt om i hele verden. Alle tror at Kenny kan ta klubben fremover. Det betyr at de fortsetter med å ha fokus og at det står om dem i avisene rundt om i verden. Vi er ute etter bevissthet for varemerket.

Laws synes Liverpool har blitt bra eksponert denne sesongen.
- Hvis Liverpool vant ligaen og var på alles lepper, så ville det være fantastisk for en sponsor. Men jeg vil tro at Liverpool har hatt mer eksponering rundt om i verden enn noen andre … uten uroen i klubben ville det ikke ha blitt publisitet. De er et lag midt på tabellen, men har en mulighet til å kvalifisere seg for Europa League igjen.