Eierne har fortsatt ikke bestemt seg

Fenway Sports Group har fortsatt ikke bestemt seg for om de skal gi managerjobben på Anfield til Kenny Dalglish på permanent basis. Likeså har de fortsatt ikke nådd noen konklusjonen når det gjelder stadionspørsmålet.

- Samtaler pågår nå mellom eierne og de rette instanser, uttaler Sam Kennedy i FSG til BBC.

Han forteller også at Liverpools nye minoritetseier, basketballstjernen LeBron James, ikke har noen umiddelbare planer om å besøke Anfield. Fenway-president Kennedy opplyser også at investeringsguruen Warren Buffett spilte en betydelig rolle i avtalen som førte til at James ble Liverpool-eier.

- LeBron James og hans forretningspartner Maverick Carter har hatt personlige forbindelser med Tom Werner og John Henry helt siden de møtte hverandre ved investeringskonferansen Berkshire Hathaway Conference, forteller Kennedy.

- I fjor høst fikk vi høre at James og Carter var ute etter å investere, og så seg om etter forretningsmuligheter. De rådførte seg med Tom og John, og møtte dem for å diskutere muligheter. Det resulterte i denne avtalen, fortsetter han.

Samtalene startet for et halvt år siden, men avtalen ble ikke undertegnet før i forrige uke.

- Det faktum at noen som LeBron James har fått kontroll over en liten andel i en fotballklubb gjør avtalen unik. Fenway Sports Management har heller ingen individuell idrettsutøver i sin stall fra før. Det gjør det hele litt spesielt. Det blir sannsynligvis en engangsforeteelse.

Kennedy forteller at eierne begynte samtaler med Kenny Dalglish for tre uker siden.

- Foreløpig venter vi og ser. Samtalene pågår mellom de rette folkene – Ian Ayre, Damien Comolli og eierne. Jeg mener Dalglish har gitt klubben et stort løft. Han er en vidunderlig mann, som er lidenskapelig opptatt av klubben.

- Det er morsomt å se Liverpool spille, og vi håper at vi blir bedre neste sesong, legger han til.

Et annet spørsmål som fortsatt står ubesvart er stadionspørsmålet.

- Vi vil være på aggressiv leting etter en potensiell partner dersom vi velger å bygge ny stadion. Fenway Sports Group støtter Ian Ayre i hans bestrebelser på dette området. Jeg kan imidlertid bekrefte at stadionnavnet kun vil bli solgt dersom vi flytter til et nytt stadionanlegg. Anfield vil fortsatt være Anfield, om vi blir der, sier Kennedy.

- På Fenway Park økte vi inntektene fra våre sponsorrater, slik at vi ikke trengte å selge rettighetene til stadionnavnet der, fortsetter han.

Kennedy avviser at Liverpool vil kjøpe en spiller fra Asia kun for å maksimere klubbens inntekter i det fjerne Østen.

- Når Red Sox kjøpte Daisuke Matsuzaka i 2007 var det alle som hevdet det var av forretningsmessige grunner. Men når en spiller skriver under for Red Sox eller Liverpool, vil han bli signert av sportslige årsaker, ikke på grunn av forretninger. Å vinne på banen kommer først, forretninger kommer i andre rekke. Forretningene skal støtte aktiviteten på banen.

- Når det gjelder LeBron James gleder han seg til å bli involvert i en ny sport, og lære om Liverpool FC. Nå er han travelt opptatt med NBA, men vil heie på Liverpool hjemmefra. Det betyr at han ikke vil besøke Anfield på en stund ennå, men han har planer om å besøke Liverpool en gang i fremtiden.

- Som så mange amerikanere lærer han fortsatt om fotball, både når det gjelder forretninger og hvor sterkt sporten står globalt. Han vet nok mer om fotball enn den gjennomsnittlige sportsfan i USA. Han snakket om Liverpools 18 ligamesterskap, og fryder seg når han får snakke om Kenny Dalglish og laget han setter i sammen.