Eksklusivt intervju med Ian Ayre

Supporterklubben fikk et eksklusivt intervju med Liverpools Managing Director Ian Ayre i forbindelse med dagens pressekonferanse i Oslo.

Liverpool kommer tilbake til Norge igjen. Det ble klart på en pressekonferanse i Oslo i dag. Den 1. august skal de røde spille treningskamp mot Vålerenga på Ullevaal. Dette blir den nestsiste kampen i oppkjøringen til sesongstart.

Ro og stabilitet etter hektiske dager i High Court
Ian, hvordan vil du beskrive perioden som har gått siden de dramatiske dagene i High Court i oktober og frem til nå?
- Det var dramatiske dager for klubben som heldigvis nå er en saga blott. Vi kan igjen være positive og optimistiske og jobbe godt sammen som organisasjon. Alle gode krefter i og rundt klubben drar i samme retning og det er en god følelse for alle involverte. Jeg vil også få legge til at de nye eierne har gitt nødvendig ro i rekkene og vi kan nå bruke all vår fokus og energi på laget og alle de andre tingene rundt det å bygge opp klubben vår til et topplag igjen. Eierne har imponert meg med måten de har gått frem på. De har vist både klokskap og tålmodighet og er gode lyttere. Noe av det første de gjorde var å ta en runde med forskjellige supportergrupper, sponsorer og ansatte. Det har gitt oss en mer stabil plattform som igjen har gitt oss optimismen tilbake. Samtidig er de ikke redde for å ta vanskelig og tøffe avgjørelser. Det har de vist med bytte av manager og ikke minst da det kokte som verst på Transferdeadlineday 31. januar. Kenny har på mange måter gjort mye av det samme som Tom og John. Han har brakt stabilitet og ro inn i spillergruppen og alle har igjen stor tro på fremtiden.

Jobber TLW med managerkontrakten
Betyr dette at Liverpool FC snart kommer til å gi ham kontrakt på permanent basis?
- Hehe, jeg har søkt på jobben selv, og fikk en annen, spøker Ian. - Hør her, hvordan skal jeg ordlegge meg? Jeg tror det er mest riktig og si at vi ønsker å holde dette helt innenfor husets fire vegger. Vi kommer til å ta en avgjørelse snart, ja, men jeg vil ikke gi grobunn for spekulasjoner. Det er ikke slik klubben jobber. Eierne er veldig opptatt av å gjøre alt The Liverpool Way, og det er slik vi alle vil ha det. Vi ønsker at supporterne skal være de første som får nyheten, uten at masse har lekt ut i media på forhånd.

Flinke til å lytte
Hvordan kan vi være sikre på at FSG er det rette eierskapet for LFC nå? De fleste av oss husker hvordan optimisme ble snudd til pessimisme da Hicks og Gillett tok over i 2007.
- Vi kan aldri være sikre på noe her i livet. Vi må se på fakta, det vi vet om dem som eiere og hva de har gjort andre steder. Det mest nærliggende er å se på hvordan de har snudd opp ned på Boston Red Sox – selv om det naturligvis ikke går an å sammenligne direkte. Etter hvert kjenner vi dem bedre og bedre og ser hva de er støpt av. De er begge gode lyttere, noe som jeg tror er blant deres beste egenskaper, og fremstår for meg som svært profesjonelle. De har vist stor respekt for Liverpool Football Club og alt klubben står for. Det er viktig når grunnsteinene på mange måter legges på nytt.

- Måneder, ikke år til stadionavgjørelse
Hva kan du si om stadionsaken og hvorfor er det nå aktuelt å bygge ut med den nåværende beliggenheten? I flere år har vi blitt fortalt at dette ikke kan gjøres.
- Forskjellige mennesker har forskjellige synspunkter på hva som kan gjøres. Jeg tror det er så enkelt som det. Vi vurderer nå begge alternativer og gjennomfører en grundig analyse av mange forskjellige forhold. Økonomien er selvsagt også veldig viktig. Vi ønsker for eksempel ikke å sette oss i en situasjon med stor gjeld som legger bånd på våre finansielle muskler på transfermarkedet. Det som er viktig er at når vi kommer med en avgjørelse så er det den riktige avgjørelsen. Det viktigste er ikke tidspunktet når det skjer. Men jeg tror vi snakker om måneder i stedet for år når det gjelder en avgjørelse på saken.

Ambisiøse eiere
Hva kan du si om ambisjonene til FSG og hva kan vi forvente oss når transfervinduet åpner?
- Godt spørsmål, men la meg svare slik: Henry ha flere ganger sagt at de er her for å vinne ting. Det betyr at de må gjøre betydelige investeringer for å oppfylle målsetningen med klubben. De jobber på forskjellige måter for å klare dette. Damien Comolli jobber med det strategiske arbeidet når det gjelder å kartlegge spillere og transfermål. Hele organisasjonen jobber hardt i sine respektive jobber og vi har nå mange dyktige folk om bord. Kjøpene av Suarez og Carroll viser at de mener business og har ambisjoner. Stallen må bygges opp med en rett mix av unge og eldre spillere. Så håper vi også på å få igjennom flere unge talenter og flere gode innkjøp på transfermarkedet. Klubben ønsker definitivt å fremstå som dynamiske og offensive i forhold til dette arbeidet for å styrke den sportslige satsningen i årene som kommer.

Financial Fair Play blir en faktor
Liverpool er nå på en sjetteplass i Premier League og har falt ut at topp fire. Hvor hardt blir det å komme tilbake blant de fire beste?
- Fotballen endrer seg hele tiden og hvis du ikke følger med i timen så er det alltid klubber som raser forbi. Se bare på hva City og Tottenham har gjort denne sesongen. Vi har nå en meget solid plattform, ingen gjeld og det er stor optimisme rundt klubben. Ingen andre klubber bortsett fra United gjør det noe vesentlig bedre når det gjelder omsetning. Vi har et meget godt utgangspunkt for årene som kommer, men det blir helt klart knallhardt å bryte seg inn blant de fire beste. Vi er ydmyke ovenfor utfordringene, men definitivt optimister. Fra sommeren blir Financial Fair Play en faktor alle må forholde seg til og det skal bli spennende og se hvilke utslag dette vil gi.

Viktig med godt samarbeid med supporterne
Etter noen år med bråk rundt eierskap, mye uro på alle nivåer, supportere som har marsjert i gatene, kan vi kanskje forvente enda bedre samspill mellom klubben og fangruppene nå som “krigen” er vunnet?
- Det tror jeg er en riktig konklusjon. Vi lærte alle noe av disse årene og kom i kontakt med flere grupper som kort fortalt bare ønsker klubben det beste. Jeg er en stor tilhenger av at supporterne skal ha sin stemme – og også bruke den. Og da tenker jeg ikke bare på tribunene. Mange har jobbet godt og aktivt og vist et fantastisk engasjement. Det er viktig for at vi skal bli bedre at fansen forteller oss hvordan de vil ha det, ikke motsatt. Det skal straks settes ned en supporterkomite som skal jobbe tett med klubben på flere områder. Vi vet det vil komme mange gode innspill på bordet og vi ser frem til å jobbe målrettet sammen med fansen på mange viktige områder i årene som kommer.