Enda yngre reservelag

Frank McParland sier at Liverpool til neste sesong i praksis vil benytte et U19 lag i reservelagserien. Ungdomskamp på Anfield i august mot Sporting. Ønsker flere kamper foran The Kop.

- Vi har mange planer for reservene til neste sesong, forteller akademidirektør Frank McParland til LFC Weekly. – Jeg tror at reservelaget til neste sesong i praksis vil bli et U19 lag, hvor mange av spillerne fra årets U18 mannskap tar steget opp.

- Vi kommer også til å bli involvert i en veldig spennende Champions League for U19 lag og vi skal spille mot Sporting Lisboa i den første kampen på Anfield i august. Det vil bli fire lag i vår gruppe som spiller mot hverandre borte og hjemme, og hvor gruppevinnerne møtes til en finale som jeg tror vil bli holdt i Dubai i januar.

- De forandringene som gjøres i forhold til reservene vil forhåpentligvis hjelpe dem til å utvikle seg som spillere. De vil spille i større kamper, mot tøffere motstand og mot spillere som er på omtrent lik alder.

- Det å spille på Anfield vil også bli glimrende for dem. Du kan se på U18 i år, hvor en spiller som John Flanagan spilte mot Manchester United foran 10000 mennesker. Sjefen var veldig smart angående John da han tok ham med for å trene sammen med førstelagsspillerne på Melwood. Han kjente derfor til de andre spillerne, skiftet sammen med dem og var med på et par turer til utlandet med dem. Han var derfor godt forberedt da han fikk sjansen i Premier League. Vi håper å kunne spille flere kamper på Anfield til neste sesong.

- Det er en spennende fremtid her, men jeg kommer ikke til å nevne noen navn da det er så mange av dem som er her nå som har en sjanse. Og på samme tid for et år siden ville ikke John Flanagan vært et navn som jeg trodde kom til å nå helt fram. Det viser hvor mye en kan oppnå gjennom riktig innstilling og mye hardt arbeid. Du kan kanskje si at John har fått sin debut litt tidligere enn alle hadde trodd som følge av skader på førstelaget, men han greide å få vist seg fram da han først fikk sjansen. Nå er det opp til ham å holde seg på det samme nivået.