Enrique håper å score mål

Jose Enrique har fortsatt til gode å tegne seg på scoringslisten for Liverpool. Venstrebacken håper imidlertid at den første nettkjenningen ikke er langt unna.

Enrique har imponert stort i sine ti Liverpool-kamper så langt, men spanjolen skulle så gjerne ha gjort ett mål for sin nye klubb. Nå var ikke backen noen storscorer for Newcastle heller akkurat, med kun ett mål. Det kom sågar i The Championship. Men det forhindrer ikke at Enrique drømmer om å gjøre mål i Premier League.

- Selvsagt ønsker jeg å score mål. Jeg har aldri gjort mål i Premier League. Jeg håper å gjøre det, men det viktigste er at vi vinner kampene. Laget er alltid viktigst, uttaler spanjolen til Liverpoolfc.tv.

- Dersom vi leder 3-0 og jeg scorer det fjerde målet vil jeg bli veldig lykkelig, men samtidig vil det kun være ett mål til for laget. Dersom min scoring bidrar til at vi vinner kampen, vil det være enda viktigere for meg, fortsetter han.

Enrique har allerede notert seg for to målgivende pasninger for sin nye klubb. 25-åringens gode spill på venstresiden har ikke gått ubemerket hen.

- Jeg har alltid likt å angripe. Da jeg var yngre, var jeg mer angrepsspiller enn forsvarsspiller. I England har jeg lært å forsvare meg, for vingene her er de beste i verden. Jeg har lært mye om forsvarsspill her, ettersom jeg tidligere alltid har vært så offensivt anlagt.

- For øyeblikket er jeg fornøyd med formen min. Det er lett å spille sammen med de spillerne jeg trener med hver dag. Vi har et godt lag. Når jeg kom til Newcastle, var det mitt første år i England, og det var veldig vanskelig for meg. Men nå er jeg inne i mitt femte år i England, og jeg har spilt mer fotball her enn jeg gjorde i Spania. Jeg er veldig, veldig glad for å være her, og det å spille for et lag som Liverpool er veldig fint.

Enrique har allerede fått sin egen sang av The Kop, noe som viser hvor populær han har blitt.

- Jeg skjønner ikke helt hva de sier, men jeg hørte navnet mitt bli sunget på tribunen mot West Bromwich. Når du spiller kamp, og hører fansen synger navnet ditt, føles det like bra for alle spillere. Du blir glad, og forsøker å gjøre det enda bedre i kampen.

Enrique benytter også anledningen til å skryte av venstreback-kollega Jack Robinson, som nylig ble belønnet med en ny langtidskontrakt.

- Det er veldig vanskelig å prestere på så høyt nivå når du er 18 år gammel, men han har allerede vist hva han duger til. Han har fin fremgang. Selvsagt må han forbedre seg ytterligere, slik jeg måtte da jeg begynte min karriere. Jeg forbedrer meg stadig, for jeg er fortsatt ung. Jeg tror Jack har en stor fremtid i Liverpool. Når han skulle spille i ligacupen, forsøkte jeg å gi ham noen gode råd. Han er fortsatt ung. En flott gutt som vil bli en veldig god spiller om han fortsetter utviklingen.

Ellers mener Enrique at Liverpool fikk den tøffeste trekningen de kunne ha fått i Carling Cup, hvor de røde skal møte Chelsea på Stamford Bridge i kvartfinalen.

- Det er vanskelig, men alle spillere ønsker å spille i kamper som denne. Normalt gir du 100%, men mot lag som Chelsea gir du 200%, fordi du vet at alle vil følge med på denne kampen. Jeg vet det kan bli tøft, og vi har vært uheldige som har fått bortekamper i alle våre kamper i ligacupen. Chelsea på bortebane blir veldig vanskelig.