Enrique presentert for pressen

Jose Enrique ble presentert for media under en pressekonferanse på Melwood i ettermiddag.

- Jeg er veldig, veldig glad for å være her. Liverpool er et av de beste lagene i verden, når det gjelder historie. Det er en fornøyelse å spille for dette laget. Jeg har kun vært her en uke, og spilt bare en kamp, men jeg vet det er virkelig gode spillere her, og jeg håper jeg vil trives, var det første venstrebacken sa til det ventende pressekorpset.

- Jeg forventet ikke å spille i ligaåpningen. Jeg visste ikke at jeg kom til å spille før bare noen timer før kampen. Men jeg var selvsagt veldig glad for at jeg fikk spille. Jeg hadde bare en treningsøkt med laget bak meg, men dersom manageren tar meg ut ønsker jeg å spille.

- Det har vært viktig å finne tonen med lagkameratene denne uken, men jeg trenger fortsatt mer tid. Jeg håper at jeg i kampen mot Arsenal kan spille slik jeg gjorde i Newcastle, men jeg tror jeg trenger flere kamper for å bli skikkelig kjent med mine lagkamerater og før de blir kjent med meg.

- Dette var en veldig god overgang for meg, men jeg var også veldig godt fornøyd i Newcastle. Min jobb er bare å spille fotball, og dersom jeg hadde måttet bli i Newcastle ett år til, ville jeg ha blitt der. Når jeg visste jeg kunne flytte hit, ble jeg oppsatt på å komme. Jeg tenkte på det hele sommeren, men det gikk ikke igjennom før i forrige uke. Det var frustrerende å måtte vente, men det gikk greit.

- Alle ønske å spille i Champions League. Jeg har aldri gjort det, så det er en drøm for meg. Men vi må være realistiske. Det blir veldig vanskelig denne sesongen, for Premier League er den beste ligaen i verden, og seks, sju eller åtte lag er veldig, veldig gode. Det blir vanskelig å kvalifisere seg, men dersom vi spiller som i første omgang mot Sunderland tror jeg vi kan klare det.

- Jeg utvikler meg fortsatt som spiller. Jeg er bare 25 år gammel. Jeg kan bli mye bedre. Jeg kom hit for å bli det. Det er mange gode spillere her, som jeg kan lære mye av. Jeg snakker mye med Luis Suarez, Maxi Rodriguez og Lucas Leiva. Flere har vært virkelig vennlige mot meg etter at jeg kom hit, noe jeg er glad for.

- Vi har en utrolig spillertropp. Det er 2 eller 3 venstrebacker, kanskje flere. Fabio Aurelio er en veldig god spiller. Han har vært uheldig med skader, men han er veldig god. Jeg så ham spille for Valencia. Det er bra at det er konkurranse om plassene på laget, for da vet du at du må forbedre deg.

- Andy Carroll er en spiller jeg kjenner fra Newcastle. Han var strålende for Newcastle. Jeg vet han spilte for Newcastle i Premier League i bare seks måneder, man han var strålende. Han er en veldig ung spiller, som må lære mye ennå, som alle andre. Men jeg tror han kan bli veldig, veldig viktig for oss.

- Han og Luis Suarez er ganske ulike. De har ulike kvaliteter, og det er veldig bra for oss og spillerne som spiller sammen med dem. Luis Suarez er veldig god med ballen, mens Andy er helt utrolig i lufta.

- Når jeg nå spiller for en klubb som Liverpool vil jeg ha større sjanser til å spille meg inn på landslaget, men skal jeg være ærlig så er jeg ikke så opptatt av det. Jeg er mest opptatt av å være god for Liverpool. Det er de som har kjøpt meg, og jeg akter å vise mine ferdigheter og håper jeg kan gjøre det veldig bra her. Landslaget ville være en bonus og en drøm, for Spania har et veldig godt landslag, men dersom det ikke blir noe av vil jeg stå på her i Liverpool.

- Vår motstander i helgen, Arsenal, er i vanskelig situasjon akkurat nå, fordi jeg tror Nasri kan forsvinne fra dem også. Han er en god spiller. Fabregas har allerede dratt, og når du mister dine beste spillere er det ikke noe særlig for et lag. Kanskje mest mentalt, fordi vi vet de har andre veldig gode spillere også.

- Arsenal er et strålende lag, og jeg tror de vil kjøpe spillere før transfervinduet stenger. Men det er likevel vanskelig. I Newcastle var det likedan da Andy Carroll og Kevin Nolan dro. For de andre spillerne er det tøft å se på at lagets beste spillere drar.

- Mange lag har brukt mye penger på spillere, og det er derfor dette er den beste ligaen i verden. Det blir veldig vanskelig å spille seg inn blant topp fire, men vi må forsøke.

- Jeg kommer til å savne lokaloppgjørene mellom Newcastle og Sunderland, for det er en utrolig kamp. Jeg spilte i fire år der oppe, og trivdes veldig godt der. Nå spiller jeg for Liverpool, men jeg har fortsatt mange venner i Newcastle. Det var tøft å forlate Newcastle, men en dag kan du være her, og i morgen i en annen by. Det er tøft å tenke på vennene jeg forlot i Newcastle, men jeg tror de vil få en veldig god sesong. Jeg er ikke med dem lenger nå, men jeg ønsker dem alt godt.