Enrique var nær ved å dra hjem

Jose Enrique avslører at han var nær ved å dra hjem til Spania etter sin første sesong i Premier League.

Han var på den tiden den eneste på Newcastles lag som snakket spansk, og han savnet familie og venner i Spania.

- Etter min første sesong ønsket jeg å dra hjem. Sannheten er – og ingen vet dette – at Newcastle ønsket å selge meg. Jeg hadde samtaler med Real Betis, avslører Liverpools venstreback overfor Daily Express.

- Broren min, Salva, som også er min agent, hadde en samtale med meg der han overbeviste meg om at jeg hadde kvalitetene som kreves for å spille i England, og gjorde et poeng av at dette er den beste ligaen i verden. Kjæresten min, Eva, sa også at det var best at vi ble i England. Jeg er heldig som har henne. Mange spillere ønsker ikke å komme til England på grunn av været og slike ting. Hun ba meg bli England og gjøre mitt beste.

- Når jeg forstod at det de sa var riktig, begynte jeg å spille bra. Det var gode råd.

- Det er en fornøyelse å høre at folk er fornøyd med det jeg har gjort for Liverpool, men alle kjøpene som Liverpool gjorde i sommer er gode. Noen spillere finner seg raskt til rette, som Luis Suarez, mens andre trenger mer tid. Men er du en god spiller, så er du en god spiller.

- Ta Andy Carroll. Jeg spilte sammen med ham i to år i Newcastle. Jeg vet hva han er i stand til, og han kan gjøre det bedre enn han har gjort her så langt. Men han er fortsatt ung, og han utgjorde en forskjell for oss mot West Bromwich.

- Luis er en av de beste spillerne i verden, mens Andy er en annen type. De utfyller hverandre, og hjelper oss å få fremgang.

- Selv har jeg alltid vært en sideback som liker å gå fremover, men jeg vet at jeg må holde tilbake til tider. Jeg synes det er lettere å spille i Liverpool, fordi jeg spiller sammen med bedre spillere her.

- Dersom Barcelona eller Real Madrid hadde kommet med et tilbud, hadde jeg nok forlatt Newcastle da vi rykket ned i 2009. Champions League er ikke det samme uten Liverpool, og Premier League er ikke det samme uten Newcastle. Nedrykket var vår egen feil, og jeg følte jeg måtte bli i klubben.

- Den beste følelsen jeg har hatt i fotball var da vi rykket opp fra The Championship med Newcastle. Det er nok ikke som å vinne Champions League eller Premier League, men stadion var fullsatt og du vet du gjorde fansen og byen glad. Det var stort. Det er det jeg ønsker å gjøre her også.