Europacup til besvær

Reglementet for kvalifisering til europacupene er slik utformet at både Stoke og Liverpool kan være best tjent med å tape kamper i ligainnspurten! Nå tar Tottenhams manager Harry Redknapp til orde for at Stokes bortekamp mot Manchester City må flyttes til før cupfinalen.

Dersom Manchester City slår Stoke i FA-cupfinalen den 14.mai, vil Stoke definitivt være best tjent med å tape ligakampen mot samme motstander bare tre dager senere. Stoke vil nemlig kun kvalifisere seg for Europa League som tapende finalist dersom Manchester City blir blant de fire beste i ligaen. Blir City nummer fem, er det lag nummer 6 i ligaen som får plassen i Europa League.

Man kan også få et scenario der Liverpool kan være best tjent med å tape mot Tottenham på Anfield den 15.mai, for at Tottenham skal ta igjen Manchester City. Det er nemlig kun dersom City vinner cupfinalen og blir nummer fem i ligaen at sjetteplassen gir spill i Europa League.

Nå tar altså Harry Redknapp til orde for at Manchester City v Stoke den 17.mai må flyttes til før cupfinalen, fordi han frykter at Stoke skal tape mot Man Ciy med vilje og dermed forringe Tottenhams sjanser til å kvalifisere seg for Champions League. Men Spurs-manageren unngår å nevne at hans eget lag også kan dra fordel av at Manchester City vinner cupfinalen, ved at Liverpool da kan være best tjent med å tape for hans lag dagen etterpå.

- Jeg synes at Premier League skal se på dette. Formannen diskuterte dette med meg i går kveld. Vi føler at Manchester City v Stoke bør flyttes. Men dette er ikke opp til meg, sier Redknapp til ESPN Soccernet.