Fem uker før Jovanovic kan trene igjen

Milan Jovanovic ble nylig operert for en kneskade ved Aspetar, Qatar Orthopaedic and Sports Medicine Hospital. Nå driver han rehabilitering ved klinikken i Doha. Om fem uker kan han begynne med lett trening igjen.

- Heldigvis for meg var ikke skaden alvorlig. Jeg tror jeg vil være bra igjen om kort tid. Rehabiliteringen går svært bra. For øyeblikket fokuserer jeg bare på å komme i form igjen til neste sesong, og jeg håper at skaden vil leges raskt. Jeg vil snakke om fremtiden min med Liverpool i ukene som kommer. Jeg har to år igjen av kontrakten min, så jeg må ta riktig avgjørelse, uttaler Jovanovic til The Peninsula i Qatar.

Den 30 år gamle serberen har blitt linket med en overgang til franske Lille, men det ønsker ikke spilleren selv å kommentere.

- Jeg har ikke noe informasjon om det. For øyeblikket er jeg i Qatar, og trives her. Jeg ønsker ikke å tenke på dette nå, og jeg ønsker ikke å si noe om det, sier han.

Serberen ble skadet på trening med Liverpool, og dette er andre gang an benytter seg av Aspetar og Dr Nibusa Popovic for å få fjernet en cyste i kneet.

Jovanovic forteller at han valgte Aspetar igjen, fordi han var meget godt fornøyd med behandlingen han fikk i fjor, da han også fikk fjernet en cyste fra det samme området i kneet.

- Popovic er den beste legen jeg vet om, og jeg er veldig heldig da han er en god venn av meg. Jeg ønsker å takke alle ved Aspetar. Den høye standarden på staben ved Aspetar og de gode fasilitetene er til stor hjelp for idrettsutøvere som blir behandlet for skader. Det er fenomenalt å være her, og forholdene er fantastiske.

- Jeg anser denne klinikken i Qatar som den beste i verden. Jeg tror Qatar kan imponere når de skal arrangere VM i 2022.

- Jeg har møtt flere serbere her i Qatar. De har gjort oppholdet mitt her komfortabelt. Jeg trivdes den tiden jeg var i Belgia, da jeg bodde i et område med mange serbere. Livet var annerledes og mer dynamisk da. I Liverpool møtte jeg ingen fra Serbia, og følte meg ganske ensom. Det var ingen jeg kunne snakke serbisk med.

Dr Nibusa Popovic karakteriserer operasjonen av kneet til Jovanovic som en suksess.

- Jovanovic pådro seg skaden sent i sesongen, heldigvis, noe som gir ham større sjanse til å komme helt og fullt til hektene igjen før neste sesong starter. Han vil forlate Aspetar om noen få dager, men vil fortsette rehabiliteringen. Om cirka fem uker vil han være i stand til å begynne med lett trening.