Flere uttalelser fra Reina og Torres

The Guardian bringer i ettermiddag flere sitater til torgs fra intervjuene som Pepe Reina og Fernando Torres har gjort med spanske radiostasjoner i forkant av Spanias privatlandskamp mot Colombia.

- Jeg tror det blir vanskelig for meg å dra tilbake til Spania og spille der. Jeg mener jeg hører hjemme i England – og akkurat nå er det med Liverpool. Jeg kan ikke se for meg at jeg returnerer til Spania. Barcelona og Real Madrid er de to lagene du vil ønske å spille for i Spania, og det er umulig for meg. Edwin van der Sar legger hanskene på hylla, og folk sier også at Arsenal er ute etter keeper. Jeg kan ikke gjøre eller si noe. Jeg fornyet min kontrakt med Liverpool i fjor. Men det en spiller ønsker, naturligvis, er å kjempe om titler, siteres Reina.

Radiostasjonen minnet Reina om at han har vunnet FA-cupen med Liverpool.

- Ja, men det er så lenge siden. Vi pleide å kjempe i toppen og være med i Champions League, men de siste to årene har dette dessverre ikke vært tilfelle. Selvsagt ønsker jeg å spille i Champions League og være med å kjempe om titler.

- Jeg håper at spilleravgangene ikke betyr at vi er på vei ned. Jeg tror at Liverpool alltid vil være en stor klubb, men vi må være realistiske og realiteten er at akkurat nå er vi ikke på samme nivå som Manchester United, Manchester City, Chelsea og Arsenal. Det er sannheten.

- Torres mente at Chelsea ga ham en større sjanse til å oppnå suksess. De ga ham en bedre mulighet til å kjempe om Champions League-tittelen, og sørget for at han i det minste får spille i turneringen. De har en bedre mulighet til å bygge et vinnerlag. Akkurat nå kan vi dessverre ikke tilby ham det i Liverpool. Jeg vil be fansen huske de tre vidunderlige fotballårene han ga oss, og antallet mål han scoret. Han kostet også bare £22M eller £23M, og vi fikk igjen £50M da han forlot oss.

The Guardian trykker også flere radiositater fra Torres.

- Dette var en viktig sesong for meg. Jeg ville glemme skadene, og VM var ikke bra for meg rent personlig. Jeg hadde virkelige forhåpninger. Klubben så ut til å skulle bli solgt, og jeg var optimistisk. Men så ble alt mørkt. Jeg så ikke lys i enden av tunnellen lenger. Jeg så at jeg hadde seks måneder foran meg der jeg ville ro mot strømmen. Så, helt plutselig, er det en helt utrolig dør som åpner seg foran meg, siteres Torres.

- De siste seks månedene i Liverpool var ikke akkurat mine beste, og så kom en klubb som Chelsea og la inn et skikkelig bud, og gir meg en sjanse til å kjempe om trofeene jeg alltid har ønsket å kjempe om. Når det skjer, har du ikke to mulighete, du har bare en.

- For to år siden var vi veldig nær ved å vinne ligaen. Vi kunne praktisk talt røre ved himmelen. Vi kom på andreplass i ligaen, og nådde kvartfinalen og semifinalen i Champions League. To år senere er situasjonen helt snudd på hodet.

- Når det gjelder Liverpool-fansen, så kan jeg ikke be dem om noe annet enn at jeg håper at de forstår meg. Jeg er også fotballsupporter. Fans burde verdsette hva du har gjort for dem. Akkurat nå forstår jeg at det er vanskelig, men med tiden håper jeg at de vil føle det annerledes. Jeg sitter igjen med gode minner, og har bare gode ting å si om Liverpool. Jeg er veldig takknemlig overfor Liverpool FC, byen og fansen.