Første møte siden 1991

Liverpool møter i morgen Brighton for første gang siden 1991. Da ble det cupseier for de røde.

Etter å ha spilt 2-2 mot Brighton i FA-cupens 4.runde i 1991, vant Kenny Dalglish sitt lag 3-2 etter ekstraomganger i omkampen. 

Sist lagene møttes i ligacupen var i oktober 1985. Liverpool vant den gangen 4-0 i en 3.runde-kamp på Anfield. Paul Walsh noterte seg for hat-trick, mens Kenny Dalglish satte inn det siste målet.

Liverpool har vunnet ligacupen sju ganger, noe som er rekord. Siste triumf kom i 2003. Anfield-klubben er også den klubben som har vært i flest finaler – 10 i tallet.

Da Liverpool slo Exeter 3-1 i forrige runde, var det hele ni spillere som gjorde sin ligacupdebut for klubben. Dette var Raul Meireles sin siste kamp for de røde.

Bare en gang på de siste 39 kampene i ligacupen har Liverpool gått av banen uten å score. Det skjedde da de røde tapte 2-0 for Chelsea i 2007.

Det skal kåres en vinner i morgen, om man så må ty til ekstraomganger og straffespark-konkurranse. Liverpool har vært involvert i fem straffespark-konkurranser i ligacupen opp gjennom årene. De har vunnet tre og tapt to.

Åtte ganger har de røde røket ut av ligacupen for motstand fra lavere divisjoner.

Dersom Liverpool ikke makter å score i Brighton i morgen, har de røde spilt tre kamper på rad uten nettkjenning. Man må helt tilbake til 1987 for å finne sist det skjedde under Kenny Dalglish som manager.

Brighton har aldri tapt kamp på American Express Community Stadium. De flyttet inn i sitt nye stadion i sommer, og er ubeseiret på sine fem kamper der så langt.

Brighton vant 1-0 over Gillingham på hjemmebane i turneringens første runde, mens de i andre runde beseiret Sunderland med samme sifre på samme sted. Ashley Barnes nettet på straffe i førstnevnte kamp, mens Craig Mackail-Smith ble matchvinner mot Sunderland. Barnes scoret hele 20 mål for Brighton i fjor, og er også klubbens toppscorer så langt i år, med fem mål.

Brighton og Liverpool har forøvrig det til felles at de begge ble slått ut av Northampton i fjorårets ligacup!

Brighton tapte sin første kamp for sesongen på lørdag, 1-0 borte mot Leicester. Det endte en kamprekke på åtte kamper uten nederlag. De ligger for øyeblikket på tredjeplass i Championship, to poeng bak ledende Southampton.

Kilde: Liverpoolfc.tv