Første strafferedning av en Everton-keeper

Da Tim Howard reddet Dirk Kuyts straffespark like før pause i lørdagens Merseyside-derby, var det faktisk første gang i historien at en Everton-keeper reddet straffespark mot Liverpool i en ligakamp!

Dirk Kuyt har tidligere gjort tre mål på straffespark i lokaloppgjør mot nettopp Everton og Tim Howard, men på lørdag var den Everton-målvakten som gikk seirende ut av akkurat den duellen. Utrolig nok var dette altså første gang i historien at en Everton-keeper redder straffespark i en ligakamp mellom de to Merseyside-gigantene. Kun en gang tidligere, i en FA-cupkamp i 1905, har en Everton-målvakt reddet et straffespark mot Liverpool.

- Dette er den merkeligste statistikken jeg har hørt om i hele mitt liv. Det er interessant, for jeg er sikker på at det har vært en del straffespark opp gjennom årene, sier Everton-keeper Howard til Liverpool Daily Post.

- Jeg har en slags psykologisk krig gående med Dirk. Jeg tror han har scoret fire mål på straffespark mot meg tidligere. Tre i lokaloppgjør og ett i landskamp. Denne gangen reddet jeg. Du vil gjøre det før eller siden, legger han til.