Gerrard håper å trene for fullt i morgen

Steven Gerrard håper å være tilbake i full trening i morgen, og så blir det opp til Kenny Dalglish å avgjøre om han skal spille mot West Bromwich på lørdag.

Gerrard ble operert for en lyskeskade den 10.mars. Rehabiliteringen har gått bra, og nå virker det altså som Liverpool-kapteinen tar steget tilbake i full trening i morgen.

- Jeg håper å være tilbake i full trening i morgen, og tilgjengelig for spill i helgen. Men det er opp til Kenny å avgjøre om han synes jeg er klar for det eller ikke. Jeg ser virkelig frem til å komme i spill igjen, sier Gerrard til Liverpool Echo.

Gerrard er ellers imponert over Andy Carrolls opptreden for England i går kveld, hvor den storvokste spissen gjorde engelskmennenes mål i 1-1 kampen mot Ghana.

- Andy er en stor kar, men det er viktig å huske på at han er strålende langs bakken også. Som lag må vi være forsiktige så vi ikke begynner å slå for langt for ofte mot ham. Vi må fortsette med kortpasningsspill. Når vi blir liggende under, kan vi heller være mer direkte, sier scouseren.

- Vi er så glade for å ha ham på laget nettopp fordi vi kan variere spillet. Vi kan spille i bakrom, eller spille langt opp mot Andy, og så kan Luis Suarez gå på løp rundt ham. Andy gir oss en helt ny dimensjon. Vi tror vi har fått fatt i den mest fryktinngytende spissduoen i ligaen, legger han til.

Gerrard kommenterer også det faktum at Carroll kan bli inkludert i Englands tropp til sommerens U21-EM i Danmark.

- Erfaring fra turneringsspill er viktig i den alderen han er i. Men det er en vanskelig situasjon, og jeg må være forsiktig så jeg ikke sier noe som gjør vår egen manager, Kenny Dalglish, forbannet. Det er viktig at fotballforbundet snakker med manageren og spilleren selv, og tar det derfra.

- Spilleren selv bør jo få et ord med i laget. Det er hans kropp. Dersom spilleren sier at han definitivt ønsker å spille, så bør han få det. Men dersom spilleren er skadet, eller kjenner på småting og kanskje har spilt for mye den siste tiden, må det tas med i betraktningen.

- Dette handler om kommunikasjon mellom manageren, fotballforbundet, landslagssjefen og spilleren selv, og en avgjørelse må tas ut i fra det.