Gerrard lengter etter å spille igjen

Steven Gerrard satt på tribunen blant bortefansen da Liverpool spilte sin siste kamp for sesongen, på Villa Park. Nå lengter han etter å spille fotball igjen etter lyskeoperasjonen.

- Jeg ble ertet littav våre fans den dagen. Jeg fikk høre at jeg ikke kom til å klareå spille meg inn på laget igjen, og at jeg ville få problemer medå utkonkurrere Lucas og Spearo. Det var humoristisk ment, og jeg tokmeg slett ikke nær av det. Jeg vet hva jeg er i stand til, og jeg erklar over utfordringen jeg står overfor. Jeg ser frem til den.Akkurat nå lengter jeg bare etter å spille fotball igjen, uttalerGerrard til Daily Express.

- Jeg var fan for en dag. Carragjorde noe lignende for noen år siden, og jeg har fått noen brevder jeg ble oppfordret til å dra på en bortekamp. Det åpnet øynenemine å være blant fansen. For en ung spiller i troppen, ellerkanskje en utlending, vil en dag blant fansen være til stor hjelp.

- Supporterne ser opp til spillerne. Alt dreier seg omspillerne for dem, så dersom en spiller tilbringer en dag sammen medfansen er han med på å gi litt tilbake til dem. Det skader ikke.

-Jeg skal ikke legge press på folk, men det er viktig at spillernehar en link til fansen. Dersom klubben skal oppnå suksess, må alledra lasset sammen.

Sesongen som gikk var frustrerende forLiverpool-kapteinen. Skader medførte at han spilte kun 24 kamper. Hanhusker ennå med gru skaden han pådro seg kvelden før WestBromwich-kampen i april.

- Jeg hadde fått smertestillendeinjeksjoner og hadde tatt tabletter for å klare å spille før detskjedde. Jeg spilte, men var ikke i en skikkelig forfatning til åstå frem som den spilleren folk vanligvis ser. Dagen før mittcomeback mot West Bromwich gjorde jeg en manøver på trening, og 98%av lysken min løsnet fra benet. Jeg oppsøkte to kirurger, og skadenkunne ha blitt behandlet konservativt. Jeg tror imidlertid jeg valgteriktig når jeg gikk for en operasjon.

Gerrard har nå drevetrehabilitering i åtte uker, og vil ha med seg en av klubbensfysioterapeuter når han reiser på familieferie om kort tid.

- Jeg tror jeg vilvære i bedre fysisk forfatning enn jeg har vært på ti år når jegstarter på neste sesong. Jeg jobber dobbelt så hardt som tidligerefor å styrke kroppen min og lysken som jeg har slitt med.Operasjonen gikk bra, og jeg har nå nesten dobbelt styrke i lysken iforhold til tidligere. Fysioterapeutene til Liverpool måler detteukentlig, og resultatene er oppmuntrende.

- Jeg vet jegkommer til å være rusten i treningskampene, men jeg har tro på atjeg kommer til å være i bedre form både mentalt og fysisk enn jeghar vært på lang, lang tid, når sesongen starter.

-Jeg jobber med å styrke kroppen min i 2-3 timer hver eneste dag, forå sørge for at jeg blir bra igjen. Men det ser jeg ikke på som noeork. Det handler om å bli bra igjen for Liverpool FC, sier31-åringen.

- Jeg har også begynt med yoga et par ganger iuken. Det er helt utrolig. Folk som tror du møter opp bare for åvise deg frem burde prøve det! Jeg synes det er morsomt, og etterøktene kjenner jeg at jeg har nytte av det. Det er nok noe avgrunnen til at lysken føles så bra akkurat nå.

- Jeg harikke sparket en ball på lang tid. Trolig den lengste pausen jeg harhatt i min karriere. Nå gleder jeg meg til å begynne igjen.

- Alt arbeidet jeglegger ned nå er for å sørge for at jeg er i best mulig fysiskform når sesongen starter og for å forlenge min Liverpool-karriereut over de to årene jeg har igjen av kontrakten.

- At jeghar stått på utsiden i to måneder har medført at jeg kunnetstudere klubben fra et annerledes perspektiv, for du blir ikke sårevet med i det som skjer fra dag til dag. Kenny har gjort detskikkelig bra. Steve Clarke har vært strålende, og strukturen tilklubben er på plass. Jeg er superspent på fremtiden.

-Jeg gleder meg til å spille mer under Kenny Dalglish, akkurat somlaget mot slutten av sesongen, som hadde fremgang. Vi spilte med motog karakterstyrke, og gikk hele tiden for seier. Det er noe sompasser min spillestil.

Gerrard gleder seg også til å fåspille mer sammen med Luis Suarez og Andy Carroll, i tillegg tilnykommeren Jordan Henderson. Dagene der Liverpool ble kalt etenmannslag virker å være talte.

- Jeg trodde aldri på desom hevdet det uansett. I 2005 vant vi det største trofeet som kanvinnes, og det var mitt livs beste kveld. Vi hadde 14 helter påbanen. Man skal heller ikke glemme Neil Mellor og FlorentSinama-Pongolle, som snudde Olympiakos-kampen i gruppespillet densesongen. Hadde de ikke gjort det, ville vi vært ute.

- Dethar selvsagt vært tider hvor jeg har dratt lasset, men det har ogsåvært tider hvor jeg har vært avhengig av hjelp fra minelagkamerater. Dersom «enmannslag»-myten aldri blir nevnt igjen vildet være fint, for det betyr at laget gjør det bra.

- Noenganger er det viktig å ta samling i bånn, og ta en realitetsjekk.Sesongens to siste resultater vil hjelpe oss med tanke på nestesesong, for det sendte en beskjed til spillerne og fansen om at viikke er utlærte ennå. Det er fortsatt mye hardt arbeid som mågjøres. Men det gjør vi med glede.