Gerrard mot takleggeren

Dersom Steven Gerrard spiller mot Brighton i morgen kveld, vil han møte mannen som la taket på huset hans!

Scouseren Craig Noone er nemlig en av Brightons beste spillere, men det er ikke lenge siden Liverpool-supporteren jobbet som taklegger på Merseyside. Vingen har gjort en kometkarriere fra amatørfotball på Merseyside til en profftilværelse i Brighton, og vil nå møte favorittlaget sitt i Carling Cup. På søndag var Noone på plass blant Liverpool-supporterne på White Hart Lane!

- Det stemmer at jeg la taket da Gerrard bygde på huset sitt, forteller Noone til Daily Express.

- Han fikk bygd et styrketreningsrom og et spillrom på baksiden av den eksisterende bygningen, og jeg var med å la taket og bordkledningen, fortsetter 23-åringen.

- Sjefen i firmaet jeg jobbet for ringte meg klokken sju om morgenen og sa at vi skulle jobbe på Steven Gerrards hus. Jeg trodde han tullet med meg, men da vi kom frem kjente jeg igjen huset fra bilder i avisene. Vi jobbet der i en måned, men jeg snakket aldri med ham. Han holder seg forståelig nok mye for seg selv.

- Jeg har fulgt med på siste nytt omkring skadesituasjonen hans, og jeg kommer definitivt til å nevne at jeg la taket hans dersom han kommer på banen. Jeg er sikker på at han vet at det var meg.

- Han er en stor spiller, som jeg nå kanskje får spille mot, så jeg har gjort det ganske bra selv.

Noone spilte for Skelmersdale United og Burscough på Merseyside. Han fikk også en kamp for Southport før ferden gikk videre til Plymouth. I desember ble hurtigtoget hentet av Brighton, og storspiller nå i Championship.

Noone spilte aldersbestemt fotball for Liverpool FC, men ble frigitt av Anfield-klubben som 11-åring. Nå gleder vingen seg til å spille mot favorittlaget.

- Vi fulgte trekningen, og da Brighton ble trukket sa jeg at jeg ønsket meg Liverpool eller Everton. Å få spille mot Liverpool på vår bane er utrolig. Hele familien min er Liverpool-supportere, både på min fars og min mors side. Flesteparten av kameratene mine er også Liverpool-supportere. Jeg har en kamerat som er Everton-supporter, resten er røde. Noen av dem kommer ned for å se kampen, og jeg måtte skaffe til veie 20 billetter. Et par av dem prater om å komme seg over i borteseksjonen. Jeg lurer på hva de gjør om jeg scorer vinnermålet? Vil de hoppe opp og juble?

Craig Noone er ikke den eneste scouseren på Brightons lag. Alan Navarro, med en fortid på Liverpools juniorlag, spiller også fast for sydkystklubben. Navarro fikk i 2000 utdelt trøye nummer 33 i Liverpool, men han fikk aldri førstelagskamper for klubben. Han tilbrakte hele sesongene 2000/2001 på lån, først i Crewe og senere i Tranmere. I 2002 skrev han under en permanent kontrakt med Tranmere. Siden har han vært innom Chester, Macclesfield, Accrington Stanley og Milton Keynes Dons.