Gerrard når 550 kamper

Steven Gerrard er én kamp unna å bli den tiende spilleren med 550 kamper for Liverpool. De røde har kun tapt én av de seneste 11 kampene i Blackburn. Liverpool og Wolves har scoret færrest bortemål av samtlige lag i de fire øverste divisjonene.

Liverpool jakter sin sjette Premier League-dobbel over Blackburn. De røde vant 2-1 i det motsatte oppgjøret på Anfield i oktober. Alle scoringene kom på seks minutter tidlig i andre omgang. Sotirios Kyrgiakos ga Liverpool ledelsen. To minutter senere var Jamie Carragher uheldig å sette ballen i eget nett, før FernandoTorres scoret vinnermålet for hjemmelaget.

På 16 Premier League-møter på Ewood Park har Liverpool vunnet fem, spilt seks uavgjort og tapt fem.

Liverpools største seier i Blackburn er 4-1 og kom i februar 1966. Det er eneste gang Anfield-klubben har scoret mer enn tre mål i en ligakamp borte mot Rovers. De rødes største tap i Blackburn – 2-6 – kom i september 1913.

Liverpool eneste tap i Blackburn de seneste 14 årene kom 2.juledag i 2006. Benni McCarthy scoret kampens eneste mål. Det er dessuten eneste gang på de seneste 24 ligamøtene uansett bane at Blackburn har beseiret Liverpool.

Etter at Premier League ble opprettet har Liverpool vunnet 16 av 33 møter. Rovers har vunnet seks.

Lagene har aldri spilt målløst i to påfølgende innbyrdes kamper i Blackburn. Etter ett målløst oppgjør på 63 år har nå to av de tre seneste der endt 0-0.

Liverpool har vunnet bare to av de seneste 18 ligakampene borte. Begge har kommet i Lancashire, mot Burnley og Bolton.

Liverpool har ikke vunnet to ligakamper på rad siden begynnelsen av november.

På de seneste 13 månedene har Liverpool kun scoret mer enn ett mål i to bortekamper.

Liverpool har med sine seks bortemål scoret færrest på fremmed gress i Englands fire øverste divisjoner. Wolves har like mange nettkjenninger.

Kun Wolverhampton har plukket færre bortepoeng enn Liverpools fem.

Fernando Torres har scoret fem mål på fire kamper mot Rovers, men alle har kommet på Anfield.

Steve Kean ble utnevnt til midlertidig manager for Blackburn etter at Sam Allardyce ble avskjediget, men Rovers har bare tatt fire av 12 poeng etter managerbyttet. Den eneste seieren kom mot West Bromwich (3-1) for åtte dager siden.

Blackburn har vunnet fire av sine 10 hjemmekamper denne sesongen. De har slått Everton, Wigan, Aston Villa og Wolverhampton. Arsenal, Chelsea og Stoke har alle tatt tre poeng på Ewood Park.

Rovers står med én seier på de seneste fem ligakampene.

Blackburn har bare scoret 10 ganger på de seneste 11 hjemmekampene mot Liverpool i Premier League.

Andre Marriner er satt opp til å dømme Blackburn-Liverpool. Mike Cairns og Ron Ganfield får assistentdommerjobbene. Fjerdedommer er Lee Mason.