Glad for å ha Suarez tilbake

Kenny Dalglish er glad for at Luis Suarez er tilgjengelig igjen til morgendagens kamp mot West Ham i London. Uruguayaneren spilte ikke kampene mot Sparta Praha, fordi han ikke er spilleberettiget for Liverpool i Europa League.

- Det vil utvilsomt ikke skade oss at vi har spillere tilbake i troppen. Det er litt frustrerende at Luis ikke kan spille i Europa League, men han har funnet seg til rette på strålende vis. Det har også store Andy Carroll gjort, sier King Kenny til Liverpool Daily Post.

- Luis kommer selvsagt ikke til å vinne kamper for oss på egen hånd. Han må få støtte. Men det er flott å ha ham tilbake og tilgjengelig, legger manageren til.

- Det er ikke ideelt å komme til en fotballklubb og så er du ikke tilgjengelig for alle kampene, men han er her på lang sikt, og når han blir bedt om å spille er jeg sikker på at han vil gi oss fantastiske bidrag. Det har han i alle fall gjort så langt.

Dalglish ser også på Joe Coles gjeninntreden på laget etter en ankelskade som en stor bonus. Midtbanespilleren fikk 90 minutter på banen i torsdagens 1-0 seier over Sparta Praha. Nå er han kandidat til startoppstillingen mot sin første klubb, West Ham, i morgen.

- Joe Cole er en bonus for oss. Hans sesong har ikke kommet skikkelig i gang, men måten han avsluttet kampen mot Sparta på viser hva som bor i ham. Han løp hele banens lengde og gjorde nesten mål i sluttminuttet. Det beviser at han er i form igjen. Nå trenger han bare mer kamptrening, og han vil være tilbake i storslag.

- Vi visste at han ønsket å spille. Han har vært gjennom en frustrerende tid, der han ble utvist i sin første ligakamp, og etter det har han slitt med to eller tre skader, slik at han aldri har kommet i gang.

- Den siste uken er den første muligheten jeg har hatt til å inkludere ham i troppen. Han er viktig for oss, for han er en toppspiller.

Liverpool setter nå kursen mot Upton Park for å vinne sin tredje bortekamp på rad, og Dalglish er fornøyd med treningsarbeidet som er lagt ned foran kampen.

- Du lærer utvilsomt mer om spillerne ved å være nær dem, både på treninger og i forbindelse med kamper. Pasningsspillet vårt sitter fortsatt ikke så bra som vi skulle ha ønsket, men ingen kan klage på innsatsen og oppofrelsen som spillerne viser.

- Spillerne har reagert på utmerket vis på det Steve Clarke og Sammy Lee prøver å få til på treningsfeltet, og i kamp har de tatt dette videre. De fortjener skryt for måten de har snudd situasjonen på. Det er de som spiller, og det er de som oppnår resultatene. Hadde de jobbet like hardt, er jeg sikker på at de også ville ha vunnet flere kamper før jeg kom inn som manager.

- Du trenger også litt flaks for å vinne kamper. Spesielt på bortebane. Mot Wolverhampton jobbet vi for eksempel hardt og gjorde det vanskelig for dem, og det satte standarden for våre borteprestasjoner. Det vil være likedan i morgen.

West Ham ligger på 19.plass foran morgendagens kamp, og kjemper for livet for å unngå nedrykk. Liverpool har vunnet fem av sine siste seks kamper på Upton Park, men Dalglish tar ingenting for gitt.

- Vi behandler ikke kamper i Europa League på noen annen måte enn ligakamper, og vi har spilt onsdag/lørdag før, så torsdagens kamp vil neppe ha påvirket oss i negativ retning. Vi kan også ha noen spillere tilbake etter skader i morgen, og i så tilfelle vil friske bein være til hjelp.

- Skal du være et suksessfullt lag må du vinne kamper, og belønningen for å vinne kamper er å spille enda flere kamper. Vi fortrekker å spille kamper fremfor å tilbringe dagene på treningsfeltet. Vi ser frem til alle kamper.

- Vi vet at hver eneste kamp er vanskelig, og West Ham er ikke noe unntak. Uansett ligaposisjon, vil vi alltid behandle dem med respekt. Men det viktigste laget foran morgendagen er oss selv, og hva vi gjør.

- West Ham er en fantastisk fotballklubb, men de har ikke hatt noen god sesong. Men det betyr ikke at de ikke kan vinne når de har dagen. Vi håper bare at de ikke har dagen i morgen.