Gulacsi stolt over å være andrevalg

Kenny Dalglish fortsatte med Peter Gulacsi som klubbens andrevalg på keeperplassen også etter at Brad Jones returnerte fra Asiamesterskapet. Det er ungareren stolt over. Og nå er konkurrenten Jones sendt på utlånt til Derby for resten av sesongen.

Unge Gulacsi har vært fast inventar på Liverpools reservebenk i hele 2011. Det er nok ikke noe Liverpools nummer 42 regnet med så sent som rundt juletider.

- Nå som Brad er utlånt kan man si jeg er nummer to etter Pepe, men det er bare situasjonen for øyeblikket. Det er ikke dermed sagt at det blir slik i fremtiden, sier ungareren til Liverpoolfc.tv.

- Jeg har fortsatt mye å bevise, men det er bra for meg å sitte på benken. Det har gitt meg stor selvtillit, og viser at staben stoler på meg for øyeblikket. Jeg må bare fortsette å jobbe i et forsøk på å bli bedre, legger han til.

- Det innebærer mye ansvar å sitte på reservebenken. På hver eneste treningsøkt må jeg bevise at jeg er god nok til å sitte på benken. Alle fotballspillere ønsker å være i søkelyset, forbedre seg og prestere på topp.

- Selv om det er et stort ansvar, så trives jeg veldig godt med å være en del av en av de beste klubbene i verden, og være en del av troppen her. For meg er det en stor prestasjon, og noe jeg er virkelig stolt over. Men jeg vet også at jeg må bli bedre, og vise staben at jeg fortjener å være her.

- Det er stort for meg å jobbe med manageren og Pepe, og jeg føler jeg blir bedre for hver dag som går.

Gulacsi har stor respekt for Reina, og mener han blir en bedre målvakt ved å jobbe sammen med spanjolen.

- Alle vet at Pepe er en av de beste målvaktene i verden, og for meg fremstår han som en komplett keeper. Bare det å se ham på trening og jobbe sammen med ham, er til stor hjelp for meg. Jeg håper å bli like god som ham en dag.

- Jeg studerer ham på trening, og prøver å lære så mye som mulig. Vi er også gode venner, så vi har et veldig godt forhold til hverandre.

Gulacsi melder at troppen er stinn av selvtillit foran dagens kamp mot West Bromwich, og tror laget kan klare å kapre en plass i neste års Europa League.

- Selvsagt tror vi at vi kan kvalifisere oss for Europa League. Våre prestasjoner den siste tiden har vært ganske gode. Vi vet vi ikke startet sesongen særlig bra, så nå jobber vi hardt for å rette på det. Så lenge vi fortsatt har sjansen til å kvalifisere oss, vil vi fortsette å tro på at vi skal klare det. Jeg tror vi klarer det. Vi må bare sørge for å fokusere på hver eneste kamp, og prøve å plukke så mange poeng som mulig.

- Jeg vet at det ikke gjenstår så mange kamper. Målet er å vinne hver eneste en.

- Nå står vi foran en viktig kamp mot West Bromwich, og jeg tror det blir en lignende kamp som den vi spilte i Sunderland. West Bromwich er i ganske god form for øyeblikket, og har plukket poeng mot lag som Arsenal, så vi må være på tå hev.

- De er ganske farlige offensivt. Kanskje er de litt rufsete bak, men vi må bare gjøre jobben vår og ta de tre poengene vi trenger.

- Jeg har blitt imponert over Peter Odemwingie, ut fra det jeg har sett på TV. Han er en veldig farlig spiss, veldig rask og går på stadige løp i bakrommet. Han er også god til å holde på ballen. Han er nesten komplett, så vi må virkelig se opp for ham.

- De har også farlige midtbanespillere, som kan skyte fra distanse. Men vi vil spille vårt spill, og jeg føler meg trygg på at vi tar de tre poengene.