Henry på 20.plass

Magasinet FourFourTwo er ute med sin Football Rich List for 2011/2012, der Liverpool-eier John W. Henry er den nykommeren i engelsk fotball som kommer høyest på listen med en 20.plass. Hans formue blir estimert til 600 millioner pund.

Manchester City-eier Sheikh Mansour troner ikke overraskende øverst på listen. Hans formue er estimert til svimlende 20 milliarder pund. Arsenal-eier Alisher Usmanov, QPR-eier Lakshmi Mittal og Chelsea-eier Roman Abramovich følger på de neste plassene. Alle gode for over 10 milliarder pund.

Steven Gerrard (£27M) ligger på sjetteplass på oversikten over de rikeste spillerne. Denne listen toppes av David Bekcham med en formue på hele £135M. Utlånte Joe Cole (£16M) er å finne på 11.plass, mens Craig Bellamy (£12M) er å finne på 20.plass. Kenny Dalglish (£8M) er å finne på åttendedeplass på oversikten over de rikeste managerne.

FourFourTwo gjør ellers et poeng av at Liverpool er den klubben som har brukt mest penger per poeng de har plukket siden de nye eierne overtok klubben. FSG har investert £7,525,423.73 for hvert av de 59 poengene som laget har sanket siden gruppen tok over som eiere i oktober i fjor. Tallene som er lagt til grunn er at FSG kjøpte klubben for £300M, og har i tillegg brukt £144M på spilleroverganger og lønninger.

Til sammenligning påstås det at Bill Kenwright har brukt bare £48,192.77 per poeng siden han overtok Everton i 1999. På plassene bak Liverpool følger Manchester City, Sunderland, Arsenal, Manchester United og Chelsea, når det gjelder pund investert per poeng plukket siden klubbenes nåværende eiere overtok sine respektive klubber.