HFSG ser fram til offentliggjøring

Margaret Aspinall ønsker velkommen en offentliggjøring av antatt viktige dokumenter etter tragedien på Hillsborough, men understreker at fokus ikke må tas vekk fra det store bildet.

Regjeringen har blitt pålagt å frigjøre dokumenter som i sin tid ble gitt til daværende statsminister Margaret Thatcher. Dokumentene inneholder rapporter i sammenheng med Hillsborough, referater fra møter hvor hun var til stede i forbindelse med tragedien og korrespondanse med innenriksminister Douglas Hurd.

Leder for Hillsborough Family Support Group (HFSG), Margaret Aspinall (bildet under), ønsker offentliggjøringen velkommen, men understreker at dette bare er biter av et stort puslespill.

- Dette er bare en ny liten bit i puslespillet og den må passe inn i det store bildet som vil bli opprettet av det utnevnte panelet, sier Margaret til Liverpool Echo. Hun mistet sin sønn James på Leppings Lane.

- Vi ønsker det velkommen siden vi har spurt etter dette i 22 år. Ganske enkelt skulle vi ikke ha behøvd å vente så lenge.

- Vi har hele tiden ønsket å få se møtereferatene fra de møtene hvor Mrs Thatcher var med, men da vi spurte ble det sagt at det aldri ble gjort noen referater. Det føles ganske merkelig at det nå likevel skal offentliggjøres møtereferater. Igjen føler jeg at vi har blitt løyet til.

- Det er klart at familiene til de som mistet sine liv på Hillsborough har i 22 år vært desperate etter å vite hva som ble sagt av den daværende regjeringen og om det dreide seg om en dekkoperasjon, kommenterer den lokale parlamentsmedlemmet Steve Rotherham.

Dagens regjering har nå 28 dager til å fremme en appell mot kjennelsen om å offentliggjøre dokumentene, eller 35 dager til å legge dem frem.