HFSG: - Vi har tillit til panelet

Hillsborough Family Support Group går i dag ut og beroliger supportere som er bekymret for frigivelsen av dokumenter om Hillsborough-tragedien i 1989.

Leder Maragaret Aspinall, som mistet sønnen James i tragedien, har forsikret supporterne om at prosessen med offentliggjøring av dokumenter skal gå smertefritt ved hjelp av Hillsborough Independent Panel.
- Vi takker folk for deres bekymringer og fantastiske støtte, men Hillsborough Family Support Group er ikke unødvendig bekymret over gårsdagens avgjørelse i Cabinet Office som vil anke avgjørelsen om å offentliggjøre regjeringens dokumenter fra 1989, uttaler Margaret Aspinall til Liverpoolfc.tv.

- Heller enn stykkevis frigivelse av informasjon mener vi at Hillsborough Independent Panel fortsatt er riktig kanal til å gå gjennom dokumentene, og vi er sikre på at panelet vil ha tilgang til all informasjon det trenger for å utføre dets oppgaver.

- Vi har tro på at de gjeldende dokumentene vil bli frigitt til panelet og at de etterlatte vil være de første til å få innsyn i dokumentene. Regjeringens dokumenter er selvsagt viktige, og det er kun en del av alt det panelet jobber med for å fortelle hele sannheten om Hillsborough.

- Nok engang er vi ydmyke over det store antallet mennesker som fortsatt støtter oss. Denne støtten er overveldende og gir oss styrke til å fortsette vår kamp. Så snart vi har noen flere opplysninger å rapportere eller kommentere, vil vi selvsagt informere supporterne.

Også manager Kenny Dalglish har inntrykk av familiene har tillit til prosessen.
- Hillsborough Family Support Group og personene som ser på det, panelet, vil ha fullstendig adgang til alle papirene og offentliggjøring av alt det Andy Burnham la opp til for to år siden, sa Kenny Dallgish på sin pressekonferanse tidligere i dag.

- De viktigste personene i hele prosessen er familiene, og familiene virker å ha et meget avslappet forhold til det. Margaret Aspinall uttalte seg i dag, og hun var veldig avslappet til det. De har fått fult samarbeid. Regjeringen ønsker å samarbeide helt, og jeg ser ingen problemer.

- Det er alt jeg kommer til å si om det. Vi har vært gjennom Hillsborough mange ganger tidligere. Vi ønsker ikke at familiene skal gå gjennom noe mer.

- Det har vært store framskritt siden Andy Burnham kom hit for to år siden og sa at han ville gjøre sitt beste med å forsøke å få tidlig tilgang til disse papirene.

- Han har holdt ord. Prosessen blir overholdt, og familiene er fornøyd med tilgangen som de får.