H+G til skrekk og advarsel

Rådgiver hos UEFA, William Gaillard, bruker Tom Hicks og George Gillett, og deres eierskap av Liverpool, som et eksempel på en klubb som nesten gikk til grunne.

- Lånefinansierte oppkjøp har for mange klubber endt med katastrofe. Det er bare å se på Liverpool som hadde eiere som kom, pådro seg gjeld, kjøpte ut tidligere eiere og påførte gjeld på klubben, forklarte Gaillard på en konferanse i London.

- Klubben ble reddet, takk Gud for det, på grunn av den fantastiske kulturarven som heter Liverpool Football Club, men det var nære på.

- Det var en ekstraordinær situasjon hvor klubben var eid av den britiske og amerikanske regjering. Plutselig var det slik at de ble eiet av to mislykkede banker som hadde blitt tatt over av regjeringene – RBS av den britiske regjeringen og Wachovia av den amerikanske.

- John Henry i Liverpool og Thomas de Benedetto i Roma sa at hovedgrunnen til at de investerte i europeisk fotball var som følge av reglene om finansielt fair play, legger William Gaillard til.

- De sørger for å skaffe mer forutsigbare omgivelser, mer likt hva man er vant til i amerikansk sport. Et mer regulert miljø enn hva som var den galskapen som eksisterte tidligere.