Hicks og Gillett gir opp søksmål mot LFC

Tom Hicks og George Gillett kommer ikke til å saksøke Liverpool FC og de nye eierne Fenway Sports Group, etter fjorårets tvangssalg av klubben. I stedet vil duoen saksøke tidligere styremedlemmer og Royal Bank of Scotland.

Det er Liverpool Daily Post som melder at Hicks og Gillett ikke kommer til å kreve erstatning fra Liverpool FC eller klubbens nye eiere. I en pressemelding til avisen erklærer duoen for første gang at de ikke er interesserte i å forfølge de nye eierne, Fenway Sports Group.

Hicks og Gillett har i stedet bestemt seg for å gå rettens vei for å få erstatning fra de tidligere styremedlemmene Sir Martin Broughton, Christian Purslow og nåværende administrerende direktør Ian Ayre, samt Royal Bank of Scotland, for at de gikk med på salget av klubben.

Pressemeldingen duoen har sendt ut lyder som følger:

«Tom Hicks og George Gillett går til erstatningssøksmål mot RBS og de tidligere styremedlemmene i Kop Football (Holdings) Limited, Sir Martin Broughton, Christian Purslow og Ian Ayre. De kommer ikke til å saksøke fotballklubben, da klubben ikke er part i saken. Et erstatningssøksmål på 1 milliard pund ble satt frem tidligere. Dette erstatningssøksmålet ble satt frem i Texas, og ble forkastet i oktober etter ordre fra High Court.»

Daily Post skriver at det ikke er satt frem noe søksmål på 1 milliard pund i Storbritannia, og erstatningen duoen søker i Storbritannia er fortsatt ikke tallfestet. Både RBS, Sir Martin Broughton, Ian Ayre og Christian Purslow skal føle seg trygge på at de har en sterk sak når Hicks og Gillett nå vil gå til erstatningssøksmål i England.