Hicks og Gillett krever rettskjennelse opphevet

En rettskjennelse som hindrer Tom Hicks og George Gillett i et erstatningssøksmål etter salget av Liverpool FC i oktober er for omfattende og bør fjernes, hevdet de tidligere eiernes advokater i London High Court i dag. RBS erkjenner at Hicks og Gillett må få love til å saksøke banken, men kun i Storbritannia.

Advokaten til Hicks og Gillett, Paul Girolami, hevdet i retten i dag at rettskjennelsen om hindrer de tidligere eierne fra å gå til erstatningssøksmål i Dallas bør oppheves, fordi salget til New England Sports Ventures nå er gjennomført. Det melder Liverpool Echo.

Girolami ba også Mr Justice Floyd om å underkjenne et erstatningssøksmål som tidligere Liverpool-formann Martin Broughton har kommet med mot Hicks og Gillett, på det grunnlag at det er fullstendig urealistisk.

Mr Girolami hevdet også at rettens bekymringer for at Hicks og Gillett skal prøve å få saken opp for retten i USA var grunnløse, fordi de ikke har mulighet til å gjøre dette uten å informere britisk rett først.

- Uansett hva de har gjort i fortiden, handler ikke dette om å straffe dem for hva de har gjort før, sa Girolami i retten.

Han påpekte at Hicks og Gillett har forholdt seg til den tidligere dommen, og bestrider ikke den.

Mr Justice Floyd spurte Girolami om Hicks og Gillett har bestemt seg for at det er mer beleiling for dem å gå til erstatningssøksmål i Texas.

- Vi har ikke tatt noen bestemmelse om å gå til søksmål i England eller i utlandet, lød svaret.

I ettermiddag vil advokatene til Martin Broughton og Royal Bank of Scotland argumentere for hvorfor rettskjennelsen som hindrer Hicks og Gillett fra å gå til erstatningssøksmål ikke bør oppheves.

Siste nytt fra rettssalen er at RBS har erkjent at Hicks og Gillett må få lov til å saksøke dem, men bare i Storbritannia og ikke i USA.

Adovakt Barrister uttaler på vegne av Royal Bank of Scotland: - Det er vanskelig å forestille seg et større misbruk av en prosess enn den saken Hicks og Gillett anla i Texas i fjor for å prøve å stoppe salg av Liverpool FC.

Philip Marshall, som representerer Sir Martin Broughton, mente at Hicks hadde kommet med alvorlige beskyldninger mot hans klient.
- Vi har en sak der alvorlige beskyldninger har blitt gjort offentlig.

Han sa det hadde en effekt på omdømmet til Sir Martin – “en veldig prominent direktør og styreformann i British Airways, og han forblir fortsatt under en sky”.
Marshall sa at dette er en situasjon som ikke må få lov til å fortsette. Han ba om å få en erklæring som gjør det klart at Sir Martin ikke har noe ansvar, og at han har oppført seg rimelig og ærlig ved salget.

Rettssaken er hevet for i dag. Høringen vil sannynligvis avsluttes i morgen. Spørsmålet nå er om Hicks og Gillett kan saksøke Royal Bank of Scotland og Martin Broughton i USA.