Hicks tilbake i retten

Tom Hicks skal de neste tre dagene møte Royal Bank of Scotland i High Court angående salget av Liverpool FC til New England Sports Ventures.

Justice Christopher Floyd, som ga klarsignal for klubbsalget i oktober, skal lede høringen i London High Court fra onsdag til fredag. Hans begjæring i oktober beordret Hicks og Gillett til å trekke en rettssak i Texas og tillate salg av Liverpool FC til New England Sports Ventures. Hicks og Gillett beskrev salget som “episk svindel”, og vil gå til sak for å få skadeersatning dersom Royal Bank of Scotland mislykkes med å få en permanent begjæring.

Tidligere Liverpool-formann Martin Broughton ønsker å oppnå beskyttesle mot et mulige skadeerstatningssøksmål fra Hicks. NESV vil også prøve å sikre seg immunitet mot et eventuelt fremtidig søksmål i USA. Begge vil be dommeren at ethvert søksmål fra amerikanere må legges til domstolene i Storbritannia i stedet for i Texas.

New England Sports Ventures kjøpte Liverpool FC etter å ha betalt lånet på £237M som Hicks og Gillet skyldte Royal Bank of Scotland og Wells Fargo & Co. De tidligere eierne tapte £140M på salget og mener de ble forhindret fra å betale tilbake gjelden.