Hodgson ber eierne åpne lommeboka

Ifølge Tony Barrett i The Times har Roy Hodgson nærmest bønnfalt Liverpools eiere, Fenway Sports Group, om å åpne lommeboka, slik at han kan kjøpe seg ut av den sportslige krisen i Liverpool.

Barrett hevder at FSG allerede har bestemt seg for å erstatte Hodgson med en annen manager. Det store spørsmålet er om denne arvtakeren blir identifisert og utnevnt før sesongen er omme.

The Times-journalisten hevder at bare en lite sannsynlig helomvending av amerikanerne, gjennom en oppsving i resultatene, kan redde 63 år gamle Hodgson. Likevel appellerer manageren til eierne om å få skape sitt eget Liverpool-lag gjennom et raid på transfermarkedet i januar.

Hodgson hevder fortsatt at dagens Liverpool-lag ikke kan beskrives som hans eget inntil han har kjøpt flere spillere. Liverpool har rekruttert sju spillere etter Hodgsons ankomst i juli, blant annet Joe Cole, Raul Meireles, Paul Konchesky og Christian Poulsen.

- Jeg håper at jeg en dag vil få sjansen til i større grad å sette mitt eget preg på laget, gjennom å hente flere spillere. Det blir ikke nevnt ofte, men jeg har ikke vært særlig aktiv på transfermarkedet i min tid i klubben, siteres Hodgson i The Times.

- Spillerne er de samme som dere har sett spille de siste årene, og som har vært utmerket i den grad at de har akseptert en ny manager med en ny stil og nye treningsmetoder. Dessverre har vi vært ustabile, legger han til.

Dilemmaet for FSG er nå om de skal gi Hodgson særlig med transfermidler i januar, når de ifølge Barrett planlegger for en fremtid uten ham som manager. De svake resultatene kan imidlertid tvinge FSG til å gi manageren midler å rutte med. Damien Comolli kan bli løsningen i så måte. Han kan ifølge Barrett få all makt når det gjelder transfers i januar, på grunn av en usikre managersituasjonen.

- Jeg tror vi må hvile Torres i noen kamper, og jeg håper at fansen og supporterne forstår det. Fernando hadde en meget alvorlig kneskade, som ser ut til å tilhøre fortiden, men når du har hatt en slik skade er det alltid en viss risiko for at den slås opp igjen. Og så har vi Steven Gerrard, som er disponert for muskelskader om han spiller for mange kamper på rad. Så jeg håper at Duracell-kaniner som Dirk Kuyt og Lucas Leiva klarer å holde deg gående, slik at jeg får gi andre en pust i bakken, sier Hodgson om spillersituasjonen.

- Jeg tror du vil finne mange lag som skal spille mange kamper i tiden som kommer. Vi er heldige som går til denne perioden med troppen relativt intakt. Vi har ikke så mange skader. Bank i bordet, avslutter han.