Hodgson håper å slå tilbake mot Man Utd

Roy Hodgson håper at Liverpool kan vise seg fra en langt bedre side mot Manchester United i søndagens cupkamp enn det som var tilfellet i ligakampen mot Blackburn på onsdag. Manageren antyder at Aurelio, Agger og Meireles vil være tilbake i startoppstillingen.

- Søndagens cupkamp gir oss en sjanse til å vise oss frem i det som virkelig er en høyt profilert kamp. En storkamp hvor vi har mulighet til å slå tilbake og legge det bitre tapet mot Blackburn bak oss. Vi gjorde en dårlig defensiv kamp som slapp inn de målene vi gjorde, og vi er alle veldig skuffet over det. Etter Bolton-kampen mente vi at vi hadde gode muligheter til å reise til Blackburn og slå dem. Vi fikk oss en på trynet, men nå har vi sjansen til å vise at vi er et bedre lag enn vi viste på onsdag, når vi nå møter vår argeste rival, uttaler Roy Hodgson til Liverpoolfc.tv.

- Det er ikke vanskelig å få spillerne til å fokusere på kampen når vi skal møte et lag som Manchester United. I går fikk spillerne en fridag, så jeg har ikke sett dem siden tapet for Blackburn før jeg møtte dem i formiddag. Stemningen var veldig god i formiddag. Folk jobbet bra under vanskelige forhold, da vi måtte spille på en snødekt bane hvor ballen ikke rullet spesielt lett, legger han til.

- Jeg forventer at vi presterer mye bedre på søndag enn vi gjorde onsdag kveld. Det er viktig at fansen skjønner at vi forstår at de har høye forventninger til klubben og laget. Vi har høye forhåpninger og ambisjoner selv også. Hver eneste gang vi går på banen ønsker vi å realisere våre drømmer, og levere spill som gir oss gode resultater. Det er vondt når det ikke skjer, og supporterne sa klart fra hva de mente om oss. Vi lider alle når slikt skjer.

- Spillerne trenger ikke å bli fortalt at en seier over Manchester United vil løfte alle som følger Liverpool. Vi har mange rutinerte spillere i klubben, og de vet like godt som meg hvor viktig denne kampen er – spesielt for supporterne som vil fryde seg enormt dersom vi slå Manchester United ut av cupen på deres hjemmebane. Det vil i så fall være en bemerkelsesverdig prestasjon. Det er likevel viktig for meg å påpeke dette overfor spillerne, samtidig som jeg må legge vekt på at det vil kreve mye intelligent fotball av oss om vi skal klare dette. Vi vil ikke klare det ved kun å spille med hjertet utenpå drakta. Det må være en kombinasjon av bestrebelser og vilje, men folk må også bruke hodet og spille godt taktisk for å håndtere Manchester Uniteds styrker og utnytte noen av deres svakheter.

Enkelte hevder at FA-cupen har mistet litt av sin sjarm de siste årene, men det vil ikke Hodgson uten videre være med på.

- Jeg tror det stammer fra en tid da Manchester United trakk seg fra turneringen for å spille i klubb-VM. Selvsagt har det også hatt litt å si at Premier League har blitt så tøff, slik at kampen om Champions League-plassene har blitt veldig intens. Dette kan ha degradert FA-cupen til en viss grad, men det vil utvilsomt ikke gjelde søndagens kamp. Det vil være kamper i helgen hvor FA-cupen blir nedprioritert i forhold til Premier League, kanskje der et Premier League-lag møter et lag fra lavere divisjoner på hjemmebane. Men kampen vi skal spille, Manchester United mot Liverpool på Old Trafford – da spiller det ingen rolle hvilken turnering vi møtes i, det vil alltid være en storkamp. Det vil alltid få folk til å snakke om det som skal skje, og de vil sitte på kanten av stolsetene sine under matchen.

- Mot Blackburn på onsdag gjorde vi et par forandringer på laget med Aurelio og Agger. Begge spilte bra mot Bolton, men vi fryktet at det ville bli for tøft for dem å spille tre kamper på sju dager etter deres lange skadeavbrekk. Nå er de i god form, og klare for denne kampen. Meireles spilte heller ikke mot Blackburn. Han er skadefri og klar for spill. Den ekstra hvilen disse spillerne har fått kommer godt med. Vi spilte lørdag, så hadde vi fire dager til onsdag. Nå har vi fire dager igjen. Det høres ikke så mye ut, men en ekstra dag med hvile utgjør en stor forskjell. Spillerne er friske og raske, og vi har fått forberedt oss godt til denne kampen.