Hodgson ser situasjonen i perspektiv

Liverpool var inne i en god periode, men så har situasjonen snudd etter tap mot Newcastle og Wolverhampton. Manageren ønsker ikke å bruke ordet krise. Vet ingen er trygg i managerjobben.

- For tre uker siden så alt lyst og fantastisk ut. Alle var positive, uttaler Hodgson til Liverpool Daily Post.

- Plutselig, etter tapet i Newcastle og en veldig dårlig forestilling mot Woves har det snudd seg voldsomt. Jeg må forsøke å se det i perspektiv og bruke min erfaring og kompetanse til å styre skipet gjennom tøft farvann. Forhåpentligvis har vi roligere farvann foran oss.

- Jeg har vært i verre situasjoner enn dette. Jeg måtte vinne med Fulham i siste kamp for sesongen mot Portsmouth for å beholde plassen i ligaen.

- Jeg har kanskje brukt det tidligere, men krise er feil ord for øyeblikket. Hvis vi hadde beseiret Wolves, ville vi ha ligget på åttende med to kamper til gode. La oss ikke glemme det. La ikke alt være mørkt og dystert fordi vi tapte kampen.

- Det er ingen krisesituasjon, men på onsdag skuffet vi meget. Vi må slå tilbake mot Bolton og vise frem en helt annen prestasjon.

Hodgson tror neppe det blir vanskelig å motivere spillerne.
- Jeg tror ikke det bør gjøres mye. De er en erfaren gjeng. Hvis de sto bak mikrofonen, ville de ha sagt det samme som meg. Det er ingen av dem som synes prestasjonen var akseptabel. Stemningen på trening påfølgende dag var motløshet. Folk hadde tydelig ikke sovet fordi de var oppbrakte og såret over forestillingen. Forhåpentligvis har vi lagt det bak oss nå. Spillerne er klare til kampen. Det vil ikke bli et problem å løfte dem, det har aldri vært et problem.

Hodgson vet at man aldri kan være sikker på å beholde managerjobben i fotball.
- Det finnes ingen trygghet som Premier League-manager. Du tar jobben fordi du tror du kan klare den og at du kan gjøre det bra. Men du innser at det ikke er noen trygghet involvert. Det er spesielt tilfelle med jobben jeg har fordi det er mange som ville like å være der jeg er i dag. De ville tro at de kunne gjøre en bedre jobb. Så du kommer ikke hit på grunn av tryggheten. Du kommer fordi du tror du er riktig mann og vil rettferdiggjøre den tilliten personene som ansatte deg har til deg.