I dag presenteres forslaget om å adle Dalglish

Parlamentsmedlem Steve Rotheram vil i paralmentet i dag presentere forslaget om å slå Kenny Dalglish til ridder. 13 parlamentsmedlemmer har allerede signert. OPPDATERT.

Steve Rotheram, som er Liverpool-supporter og representerer Walton i parlamentet, vil i dag be parlamentsmedlemmene signere en såkalt Early Day Motion for å få Kenny Dalglish adlet for støtten han har gitt til Hillsborough-familiene. Rotherham avslørte under minnestunden for Hillsborough-ofrene 15.april at han ville legge frem et slikt forslag.
- Enhver tildeling vil være en passende hyllest til Hillsborough-familiene utrettelig kamp for rettferdig for de 96, står det i forslaget ifølge Liverpool Daily Post.

Rotherham er sesongkortinnehaver på Anfield og unngikk i siste stund å bli direkte rammet av tragedien i 1989 da han byttet kampbillett kun 15 minutter før avspark i semifinalen mellom Liverpool og Nottingham Forest.
- Ideen ble satt frem under en samtale jeg hadde med Margaret Aspinall (leder i Hillsborough Family Support Group), og det er egentlig en måte for å gi Kenny Dalglish anerkjennelse, ikke bare for hans fremragende spiller- og managerkarriere, men også for veldedighetsarbeidet han og hans kone Marina har gjort for brystkreft og hva han gjorde etter Hillsborough, sier Rotheram til Liverpool Daily Post.

- Det er allment kjent at det påvirket ham dypt på den tiden. Nå om dagen vil man få rådgiving, men der gikk han i fire eller fem begravelser om dagen og på en måte ga de etterlate bistand.

- Jeg kan ikke garantere at denne Early Day Motion vil føre til at han blir slått til ridder, men det er en del av en prosess som kan få ballen i gang og forhåpentligvis gi oppmerksomhet til folk som tar slike beslutninger.

- Jeg vet at det er et Tory-medlem og en fra partiet Lib-Dem som har signert den. Jeg håper at dette vil få støtte på tvers av partiene og støtte fra hele landet, ikke bare folk fra Merseyside og Livepool-fans.

- Ikke glem at Bob Paisley og Bill Shankly aldri ble adlet, mens Alex Ferguson, Matt Busby og Bobby Robson ble det. Liverpool-fans har alltid følt seg forbigått av det.

- Det er synd at nettstedet “ number 10 petitions” ble lagt ned fordi hvis du la frem en underskriftskampanje for å få Kenny Dalglish slått til ridder, ville du fått hundretusener av underskrifter i løpet av dager.

- Da Steve nevnte det for oss, spurte han om hva vi følte. Jeg sa at vi ville bli henrykt, kommenterer Maragaret Aspinall, som mistet sin sønn James (18) på Hillsborough.

- Den første tiden gjorde han svært mye for familiene. Jeg har møtt Kenny et par ganger, og han fremstår som en ekte gentleman. Han har vår fulle støtte.

BBC Sport melder at Labour MPs Derek Twigg, Dave Watts, Maria Eagle, Alison McGovern, Russell Brown, Bill Esterson, Stephen Twigg, Luciana Berger, Louise Ellman, Joe Benton og Clive Betts, samt Conservative MP Therese Coffey (Liverpool-supporter) har skrevet under på Early Daily Motion.