Ian Ayre ny administrerende direktør

LFC melder at Ian Ayre er ansatt som administrerende direktør i klubben. Damien Comolli har fått tittelen ”Director of Football”. Oppdatert.

Fenway Sports Group og Liverpool FC har i dag bekreftet at Ian Ayre har blitt ansatt som ny administrerende direktør og Damien Comolli har blitt forfremmet til “Director og Football”.

Ayre har vært i LFC som kommersiell direktør siden july 2007 og Comolli her vært i klubben siden november 2010 med tittel “Director of Football Strategy.

Hvorvidt dette betyr at Ayre nå vil fungere som daglig leder på linje med hva Peter Robinson og Rick Parry var tidligere, eller om han får en tilsvarende rolle som Christian Purslow nylig hadde, virker noe usikkert foreløpig. Scouseren vil uansett bli en sentral mann i ledelsen på Anfield.

Damien Comolli synes å få en noe annerledes og mer omfattende rolle, hvor han vil stå som ansvar for de fleste ansatte som har med den sportslige delen av klubben å gjøre.

Eier John W. Henry: "Med disste viktige ansettelsene i dag, er fremtiden til Liverpool Football Club i veldig gode hender. Tom og jeg meget oppglødde over å få arbeide sammen med Ian og Damien samtidig som vi må gjøre de tingene som skal til for at klubben kan komme seg framover i det 21. århundret."

Dette er hva eierne har uttalt seg om Ayre og Comolli:

Ian Ayre
John W. Henry: "Ian har en enorm erfaring fra sitt arbeid gjennom forretninger i sport og media over de siste 15 år og vi er henrykt over å kunne annonsere denne betydningsfulle ansettelsen. Vi har gjennomført et omfattende søk og møtt flere utmerkede kandidater, men etter å ha arbeidet med Ian og andre i lederstillinger innad i klubb, forstod vi at Ian hadde alle de nødvendige forutsetninger for å lede klubben framover. Ian har gjort en utmerket jobb angående klubbens kommersielle interesserer, draktsponsoravtalen med Standard Chartered et eksempel på det, og han vil hjelpe oss med fortsatt å ha suksess på det kommersielle området.

"Noe som også er viktig, Ian er fra Liverpool og forstår forbindelsene som er mellom klubb, supportere og byen her. Han vil ha en nøkkelrolle i alle våre fremtidige planer."

Styreformann Tom Werner: "Vi har arbeidet nært med Ian siden han kom til Liverpool og vi har stor tillit til hans evner som leder og til å lede. Han er i tillegg en livslang fan av klubben, og han har hjulpet John og meg selv til spesielt å få oversikt over de tradisjonene og den historien som denne store klubben har. Ikke minst har han fått oss til å forstå hva som er "the Liverpool way". Ian har vært sentral for oss i å stabilisere ting etter at vi kjøpte klubben og hjulpet oss med å komme inn på en solid sti som vi kan gå videre på. Vi anser dette som ytterligere et stort skritt videre til å bringe klubben nøyaktig dit hvor supporterne og vi ønsker at den skal være."

Damien Comolli
John Henry: "Jeg er også glad for å kunne annonsere forfremmelsen av Damien Comolli til "Director of Football". I den korte tiden Damien har vært i klubben, har han imponert oss stort med sin kunnskap om sporten, hans arbeidsmoral og hans skarpe intelligens. Han er en klar tenker og forstår nøyaktig hva som behøves på lang sikt, og som sammenfatter med den filosofien som vi alle deler her. Han kan vise til resultater med å oppdage unge talenter og har allerede hatt betydelige bidrag til vårt førstelaget og til akademiet."

"Damien spilte en ledende rolle under transfervinduet i januar og rekrutteringen av Luis Suarez og Andy Carroll. Disse to forsterkningene vil spille en betydelig rolle i klubbens fremtid. Alle vi i LFC som har arbeidet med Damien til daglig tror at han vil bli en vesentlig bedragsyter over mange, mange år, mens vi bygger en fotballbedrift her som ikke skal stå tilbake for noen."

Tom Werner: "Damien har allerede demonstrert at han forstår hva en moderne fotballklubb behøver for å ha suksess i enda mer konkurranseutsatte omgivelser. Han har bidratt utmerket til vårt speidernett, henting av spillere og utvikling av spillere så langt. Denne forfremmelsen vil gjøre at han får ekstra ansvar når det gjelder områder som prestasjonsanalyser, medisinsk tilsyn og lagadministrasjon."