Ikke vunnet siden 2004

Under Rafael Benitez og Roy Hodgson vant Liverpool aldri mot Birmingham i PL. Det har vært tett, jevnt og ofte uavgjort. Dirk Kuyt har scoret seks mål på de siste fem ligakampene.

Dette er noen facts før Liverpool møter Birmingham til det tradisjonelle, men nå sjeldne, tidspunktet kl 16.00 på lørdag.

+ Dette vil bli ligamøte nr. 100 de to klubbene i mellom, og kamp nr. 50 på Anfield.

+ Totalt har Liverpool 46 seire, Birmingham har vunnet 28 ganger og 25 kamper har endt uavgjort. På Anfield har Liverpool tatt full pott 31 ganger, 7 ganger har Birmingham triumfert, mens det er blitt uavgjort 11 ganger.

+ De tre siste ligamøtene på Anfield har endt med uavgjort. Det har aldri tidligere skjedd at man har spilt uavgjort fire ganger på rad når Liverpool er verter.

+ Siste gang Liverpool slo Birmingham var i mai 2004, da det ble 3-0 på St. Andrews og Owen, Heskey og Gerrard scoret.

+ Siste røde seier på Anfield kom i november 2003, da Gerrard (straffe), Kewell og Heskey nettet og det ble 3-1 til vertene.

+ Rafael Benitez ledet aldri Liverpool til noen ligaseier mot Birmingham, det ble seks uavgjort og to tap. Den ene kampen med Roy Hodgson endte 0-0 i Birmingham sist september. I de to ligakampene som Kenny Dalglish har vært manager for Liverpool, mot Birmingham, ble det 5-0 hjemme og 2-0 borte i 1985-86.

+ Den nevnte 5-0 kampen i 1986 er Liverpools største seier hjemme mot Birmingham. Gary Gillespie scoret hattrick, andre som har gjort det mot Brums er John Toshack (1975), Gordon Hodgson (1934) og Harry Chambers (1923).

+ Dirk Kuyt har scoret seks mål på Liverpools fem siste kamper i Premier League.

+ Hvis Birmingham unngår tap vil det være femte gang på rad at så skjer på Anfield, som vil være rekord for dem.

+ Birmingham har bare vunnet to av sine siste 21 bortekamper i PL.

+ Birmingham har denne sesongen scoret 34 mål, bare Wigan har scoret færre denne sesongen.

Kilde: Ged Rea, liverpoolfc.tv