Imponert over Maxi

Førstelagstrener Steve Clarke synes Maxi Rodriguez imponerte mot Chelsea, men er slett ikke overrasket over argentinerens gode spill.

30-åringen startet sin første ligakamp for sesongen da Chelsea ble slått 2-1 på Stamford Bridge, og markerte seg ved å score kampens første mål.

- Alle i klubben kjenner kvalitetene til Maxi. Han har vært uheldig som ikke har fått spille mer denne sesongen, men hans inntreden på laget på søndag forteller mye om en perfekt proff. Når du ikke er fast på laget, er det vanskelig å motivere seg for trening hver eneste dag. Men han har jobbet hardt og forberedt seg på at han vil få sjansen. Maxi har gitt alt på hver eneste trening, sier Clarke til Liverpoolfc.tv.

- Dette er ikke unikt for Maxi. Alle som er i førstelagstroppen jobber hardt på trening. De venter på at de skal få sjansen. Når Maxi nå fikk muligheten, tok han vare på den og gjorde en fantastisk jobb for oss, fortsetter han.

- Alle har snakket om hvilken god tropp vi har denne sesongen. Vi føler det er en forbedring i forhold til den troppen vi arvet da Kenny og jeg kom til klubben. Troppen er sterkere denne sesongen, og jeg mener at helgens kamp beviste det. Studerer man innbytterbenken vår, så var den veldig sterk.

- I en klubb som Liverpool forsøker du å skape konkurranse om plassene på laget. Alle må leve med denne konkurransen, da det hjelper oss å bli bedre som gruppe.

Selv om Maxi gjorde Liverpools første mål mot Chelsea, var det Glen Johnson som stjal overskriftene med sitt sene vinnermål. Høyrebacken startet bare sin fjerde kamp for sesongen, etter å ha slitt med skader.

- Glen har vært veldig uheldig med skader dette året. Han begynner sakte men sikkert å finne tilbake til gamle takter nå. Dette var et nytt steg i riktig retning for ham. Nye 90 minutter med kamptrening. Det faktum at han gjorde ett mål og bidro til seieren vil gi ham selvtillit foran de kommende kampene. Han blir bedre hele tiden.

- Det er artig når sidebackene går fremover, skaper sjanser og scorer mål. Vi har snakket om hvor viktige sidebackene er i angrep i moderne fotball. Timingen til Glen da han gjorde målet var fantastisk. Det ble slått noen pasninger på motsatt side av banen, og ballen kom til Charlie Adam. Glen skjønte at det var rom foran ham, og gikk på løp. Det var en fantastisk pasning fra Charlie, og Glen gjorde resten.

Liverpool har nå like god defensiv statistikk som Manchester City og Newcastle. Disse tre lagene har sluppet inn færrest mål i toppdivisjonen med 11.

- Det er viktig å forsvare seg godt. Grunnlaget for enhver seier kommer fra et solid forsvar. Jeg tror vi har sluppet inn færrest mål i Premier League, noe som er bra. Vi har stort sett forsvart oss veldig bra.

- Man trenger også litt hell. Pepe Reina gjorde en fantastisk redning på stillingen 1-1 på søndag. Slike øyeblikk er helt avgjørende i en kamp.

- Så langt er vi fornøyd med våre defensive prestasjoner, men vi kommer ikke til å hvile på laurbærene.

- Jeg ønsker ikke å rangere søndagens kamp opp mot de andre kampene denne sesongen. Som lag trengte vi en god kamp, så det var veldig viktig at vi klarte å levere det. Det sier litt om spillerne når de kan levere en kamp som dette. Det var viktig etter skuffelsen det var å avgi poeng mot Swansea at vi reiste til London med en positiv holdning, og forsøkte å få skuta på rett kjøl igjen. Jeg synes vi klarte det.

- Innstillingen vi hadde til kampen var kanskje det vi var aller mest fornøyd med. Vi holdt formasjonen og ønsket å spille på en bestemt måte. Alle spillerne gjorde jobben sin.

- Du kan forberede deg til en kamp, men til syvende og sist er det spillerne som må gå ut på banen og levere varene. De må gjøre det du har bedt dem om. Det gjorde de på søndag, og vi fortjente seieren.