Individuelle treningsprogram i ferien

Dr Peter Brukner opplyser at Liverpools spillere har hatt egne treningsprogram i ferien for å være i bra form når sesongforberedelsene begynner i neste uke.

Martin Skrtel avslørte i forrige uke at han har brukt deler av ferien til å trene. Dr Peter Brukner bekrefter at Skrtel, som spilte samtlige minutter i Premier League forrige sesong, ikke er den eneste i troppen som har fått eget treningsprogram i ferien.
- Alle har et program. Hvis de har spilt landskamper, vil de få en måned fri. De som ikke har spilt landskamper får fri i seks uker, sier klubbens medisinske sjef Peter Brukner til LFC Weekly.

- Men nå om dagen kan du ikke gå i fire eller seks uker uten å gjøre noe. Spillerne må ikke gjøre så mye, men de vil ha et vedlikeholdsprogram, så tre eller fire ganger i uken må de gjøre ulike ting.

- Det er også en mulighet for oss å jobbe med bestemte mangler. Hvis spillerne har hatt problemer tidligere år eller hatt skader eller svakheter, vil vi gi dem spesifikke programmer.

Dr Brukner kom til Liverpool FC sist sommer etter å ha jobbet for Australia i VM-sluttspillet i Sør-Afrika. Etter den turneringen returnerte Liverpools spillere til forskjellgie tidspunkt avhengig av når deres landslag ble slått ut, men en tidlig start på grunn av Europa League-kvalifisering forstyrret også preseason-programmet. Det vil ikke bli tilfelle i sommer. De fleste spillerne returnerer på samme tid i neste måned.
- Det er veldig annerledes enn i fjor da alle kom tilbake på ulike tidspunkt etter hvert som de ble slått ut av VM.

- Det vil bli en god mulighet for oss til å virkelig jobbe med spillerne. På grunn av VM fikk vi ikke en lang periode med preseason-trening til å gjøre det. Vi ser frem til å jobbe med dem i den perioden. De ser kanskje ikke like mye frem til det, men det gjør vi!