Ingen nåde mot barndomsklubben

Jonjo Shelvey kommer ikke til å vise noen nåde mot gamle kjente, dersom han slipper til på Emirates i morgen. Midtbanespilleren spilte aldersbestemt fotball for Arsenal i et par år som svært ung gutt.

- Jeg synes vi spiller bedre fotball nå enn tidligere i sesongen, noe som er bra både for fansen og nøytrale tilskuere, og vi oppnår resultater. Arsenal er et pasningslag. De er et fint lag å se på TV. De spiller litt på samme måte som Barcelona, sier Shelvey til Liverpoolfc.tv.

- Vi reiser til Emirates for å gjøre det vanskelig for dem å spille, og gi dem kamp om poengene. Vi må være kompakte, forsvare oss som en enhet og spille vårt eget spill når vi har ballen. Vi kan spille like bra pasningsspill som dem. Vi må holde oss til kampplanen vår. Da tror jeg vi kan oppnå et godt resultat, legger han til.

Liverpool har en god statistikk mot topplagene denne sesongen, men det legger ikke midtbanespilleren særlig vekt på.

- Du tenker ikke på slikt. Du ser på det som en stor kamp, der du ønsker å vise deg frem for en hel verden. Forhåpentligvis klarer vi det.

Shelvey spilte for Arsenal i gutteårene, og er en nær venn av The Gunners sin midtbanespiller Jack Wilshere.

- Jeg kjenner Jack, og han er en svært god spiller. Vi pleide å spille for England sammen. Vi ga ham ballen, og så gjorde han resten. I morgen håper jeg at jeg kan være på det vinnende laget mot ham. Vi vil snakke sammen, og terge hverandre litt, men vi er begge voksne nå. Det er fint å ha vokst opp sammen med ham, og ha spilt både med og mot ham. Da jeg spilte i West Ham var det enten jeg eller han som ble utvist i kampene vi hadde mot Arsenal, fordi vi kranglet hele tiden. Men vi har blitt gode venner med tiden. Vi trivdes i hverandres selskap når vi var på landslagsoppdrag, og det blir fint å møte ham igjen.

- Det er alltid artig å slå din gamle klubb, men jeg var bare 8-9 år gammel da jeg var i Arsenal, så det er ingen stor del av mitt liv. Det ville vært fint om vi klarte å slå dem.

Liverpool har bare seks kamper igjen å spille, men Shelvey har ikke gitt opp håpet om at Liverpool skal klare å kvalifisere seg for europacup til neste sesong, selv om de røde er fem poeng bak Tottenham.

- Spurs må komme til Anfield å møte oss. Det er en vanskelig kamp for noen og enhver å møte oss der. Spiller vi på samme måte som mot Manchester City, tror jeg vi kan slå hvem som helst, inkludert Arsenal i morgen.