Johnson med flest ballberøringer

Ifølge Opta-statistikk som Liverpoolfc.tv har tilgang til, var Glen Johnson den Liverpool-spilleren som hadde flest ballberøringer i lørdagens kamp mot West Bromwich.

Høyrebacken var borti ballen 78 ganger i løpet av kampen. Nærmest fulgte Charlie Adam med 76 touch på ballen.

Statistikken viser også at Daniel Agger vant 90% av duellene han var involvert i, noe som var flere enn samtlige av hans lagkamerater.

Alle i forsvarsfireren slo mellom 48 og 54 pasninger. Martin Skrtel hadde færrest feilpasninger av disse. 91,7% av pasningene hans fant en medspiller. Slovaken var også den som slo flest langpasninger av forsvarsspillerne.

Av midtbanespillerne var det Lucas Leiva som slo flest pasninger med 59. Han var også den av midtbanespillerne som slo færrest feilpasninger. 81.4% av pasningene hans fant en medspiller. 11,9% av pasningene var langpasninger, noe som også var flere enn noen av hans midtbanekolleger.

Av spissene var Luis Suarez den mest pasningssikre. 91,1% av hans 45 pasninger fant en medspiller. Uruguayaneren var også den som skapte flest sjanser for andre. Han skapte fem skuddsjanser for sine lagkamerater (to av dem resulterte som kjent i scoring). Charlie Adam skapte tre skuddsjanser for andre, og Andy Carroll to.

Carroll var forøvrig den Liverpool-spilleren som hadde flest avslutninger, med sju skudd totalt. Alle fra posisjoner inne i straffefeltet. Tre var på mål. Suarez hadde fem skudd. Fire av dem fra posisjoner inne i straffefeltet. Han traff ikke mål.

Daniel Agger var den Liverpool-spilleren som fikk flest frispark etter å ha blitt felt, med tre.

Totalt ble det registrert at Liverpool fyrte avgårde 18 skudd, mot hjemmelagets 13. Liverpool hadde fire skudd på mål, mens vertene kun hadde ett. WBA hadde ti avslutninger fra utenfor 16-meteren, mens Liverpool kun hadde tre.

Liverpool hadde 57,7% ballinnehav. De røde hadde også 10 cornere, mot vertenes tre. Gjestene ble avblåst for offside åtte ganger, mot vertenes tre.

Liverpool vant 55,2% av hodeduellene. De røde slo 513 pasninger, og 80,5% av disse fant en medspiller. West Bromwich slo 368 pasninger, og 74,5% fant en medspiller.

Liverpool-spillerne vant også hele 84,3% av taklingene de foretok.