Johnson runder 50 ligakamper

Dersom Glen Johnsons vonde akillessene tillater det, vil høyrebacken spille sin ligakamp nummer 50 for Liverpool i morgen. Samtidig vil Jamie Carragher klatre forbi Ian Rush på listen over spillere med flest kamper for Anfield-klubben.

Carra ligger for øyeblikket likt med Rushy på 660 kamper. Kun Ian Callaghan med 857 kamper og Ray Clemence og Emlyn Hughes med 665 kamper ligger nå foran midtstopperen på den prestisjetunge listen.

Liverpool har vunnet 23 ligakamper på The Hawthorns. West Bromwich har slått Liverpool 19 ganger i sin egen lekegrind, mens 16 kamper mellom lagene har endt uavgjort.

Liverpool slo WBA 1-0 i hjemmekampen i august. Fernando Torres ble matchvinner med en scoring etter 65 minutter. Dette var forøvrig Roy Hodgsons første ligaseier som Liverpool-manager.

Sist lagene møttes på The Hawthorns var i mai 2009, da de røde vant 2-0 etter scoringer av Steven Gerrard og Dirk Kuyt. Det resultatet førte til at West Bromwich rykket ned. Av Liverpools 18-mannstropp den dagen er det bare åtte spillere som fortsatt er på Anfield. Det er Reina, Carragher, Agger, Lucas, Kuyt, Gerrard, N'Gog og Skrtel.

Liverpool har vunnet de 12 siste ligakampene mot West Bromwich, og har på disse solide 36-2 i målforskjell!

Etter at toppdivisjonen i England ble omdøpt til Premier League, har lagene møttes ni ganger i ligasammenheng, og Liverpool har altså vunnet samtlige. Målforskjell på disse kampene er 25-0 i de rødes favør!

Liverpool har vunnet de siste åtte møtene på The Hawthorns, med målforskjellen 25-2. 22 av scoringene har kommet på de siste seks besøkene.

Sist Liverpool tapte borte mot West Bromwich var i februar 1981, da vertene vant 2-0. Etter den tid har lagene spilt mot hverandre 19 ganger uten at WBA har vunnet. Liverpool har holdt nullen ni ganger på rad mot West Bromwich etter en 2-1 seier på The Hawthorns i april 1986.

I april 2003 vant Liverpool 6-0 på The Hawthorns, noe som er de rødes største ligaseier over WBA.

Pepe Reina har spilt fem kamper mot West Bromwich, og har fortsatt ikke sluppet inn mål mot Midlands-klubben.

Liverpool har scoret i samtlige ligakamper de har spilt i 2011. West Bromwich er imidlertid ubeseiret på fem kamper. Etter at Roy Hodgson tok over som manager har det blitt en seier og fire uavgjortkamper. De har med andre ord tatt sju av de siste 15 mulige poengene.

WBA har nå spilt 28 kamper uten å holde nullen, noe som er en negativ rekord i Premier League-sammenheng. Vertenes mål er å unngå nedrykk. De har vunnet fem hjemmekamper denne sesongen, mot henholdsvis Sunderland, Birmingham, Fulham, Newcastle og Arsenal. De har ikke tapt på hjemmebane siden tapet for Manchester United 1.nyttårsdag. Fire lag har vunnet på The Hawthorns denne sesongen. Foruten Manchester United er det Manchester City, Stoke og Blackburn.

Kilde: Liverpoolfc.tv.