Jones har reist til Asiamesterskapet

Brad Jones håper å hjelpe Australia til suksess i Asiamesterskapet. Reservekeeperen dro i går til Dubai for treningsleir med det australske landslaget.

Brad Jones blir borte resten av januar dersom Australia skulle gå helt til finale i Asiamesterskapet som starter i Qatar 10. januar. Allerede i går satte 28-åringen seg på flyet fra Manchester for å slutte seg til Australias forberedelser i Dubai. Så i de kommende Liverpool-kampene blir Peter Gulacsi, Martin Hansen eller Dean Bouzanis å finne på innbytterbenken.

For Australia venter venter De forente arabiske emirater i treningskamp onsdag, før India står på motsatt banehalvdel i første gruppespillskamp mandag 10. januar. Også Sør-Korea og Bahrain spiller i Australias gruppe.
- Det bør bli en god erfaring. Forhåpentligvis kan vi gjøre det bra i Asiamesterskapet. Jeg ser frem til det, uttaler Brad Jones til Liverpoolfc.tv.

- Det er så mange gode lag i Asia. Lag som Japan og Sør-Korea er alltid vanskelige å slå.

- For Australias landslag er det for øyeblikket fortsatt litt av en overgangsperiode fordi vi har noen spillere som har lagt opp og noen ville ikke reise til Asiamesterskapet på grunn av klubbforpliktelser.

- Vi har fortsatt et godt lag, og vi er ganske selvsikre.

Jones håper å ta plassen mellom stengene for “The Socceroos”, men for øyeblikk må han finne seg i at Fulhams Mark Schwarzer er førstevalget.

- Det gjenspeiler hva jeg gjør i Liverpool. Mark Schwarzer er nummer 1, og det er fortjent. Men jeg vil sette press på ham og hjelpe ham så mye jeg kan og prøve å gjøre en god jobb.

- Jeg strever fortsatt med å forsøke å nå et nivå jeg er fornøyd med. Jeg er den type person som ikke er fornøyd før jeg når dit.

- Mark er 38 år nå, og kommer ikke til å holde på for alltid. Desto mer jeg kan være med landslaget, jo bedre er det.

Jones har kun spilt to førstelagskamper for Liverpool etter overgangen fra Middlesbrough.
- På det personlige plan trives jeg i Liverpool, men som klubb ønsker vi å være høyere opp på tabellen. Det har ikke gått så bra, men vi viste bra glød mot Bolton. Forhåpentligvis kan 2011 bli et godt år for Liverpool.

Både Eurosport og Eurosport 2 viser kamper direkte fra Asiamesterskapet.