Jordon Ibe til Liverpool

Wycombe bekrefter at Liverpool har signert deres 16-årige angriper Jordon Ibe. Angriperen har spilt 11 ganger på førstelaget til Wycombe.

- Det er en fantastisk overgang for ham, sier manager Gary Waddock til Wycombes hjemmeside. – Han er et fenomenalt talent, noe som var grunnen til at vi ga ham sjansen til å vise hva han kunne gjøre på førstelagsnivå.

- Det sier seg selv at vi ønsket å beholde ham, men vi ønsket ikke å stå i veien for en mulighet som han har fortjent.

- Jeg er ikke i tvil om at han vil bli en stor stjerne, og jeg vil følge nøye med på hans utvikling. Jeg vil gjerne ønske ham og hans familie lykke til.

Ibe kom til Wycombe som 12-åring, etter å ha blitt frigitt av Charlton. Etter et par gode sesonger på juniorlaget kom spissen fram i søkelyset da han scoret et kjempemål for førstelaget i en pre-season kamp.

Han ble snart den yngste spiller som har representert Wycombe i ligaen, og den yngste målscoreren i klubbens historie. Han var 15 år og 244 dager da han debuterte mot Colchester i Carling Cup, og scoret i sin debut i League 1 mot Sheffield Wednesday i oktober. Han har totalt spilt 11 kamper på førstelaget til Wycombe.

Det har ikke blitt oppgitt noen overgangssum, men rapporter hevder at Liverpool betaler £500.000 og at beløpet kan bli doblet ut fra visse kriterier.