Kamp om plassene

Høyrebacken er en av posisjonene hvor Liverpool har god konkurranse. Tidligere back, nå assisterende manager, Steve Clarke uttaler seg om situasjonen.

Martin Kelly (21) har spilt de siste kampene, Glen Johnson (27) har mest å vise til i sin karriere, mens Jon Flanagan (18) gjorde det bra da han fikk noen sjanser mot slutten av forrige sesong. Nå er alle skadefrie og klare til å kjempe om å bli førstevalg på høyrebacken. I utgangspunktet et spørsmål om landslagsspiller Johnson kommer inn på laget igjen på bekostning av Kelly, mens unge Flanagan trolig må være mer tålmodig.

- Jeg tror ikke Glen vill forvente det og jeg tror ingen forventer det, svarer Steve Clarke på spørsmål fra liverpoolfc.tv om det er naturlig at en kampklar Glen Johnson går rett inn på laget igjen. Clarke var selv en merittert høyreback med landskamper for Skottland.

- Martin har hatt posisjonen mesteparten av denne sesongen så langt og gjort en god jobb. Glen vet at han må kjempe for plassen og det er hva du ønsker, du ønsker konkurranse om alle plassene i laget.

- Bare hold det gående, fortsett å gjøre hva du gjør nå og benytt de sjansene du måtte få, er rådet Clarke gir til Jon Flanagan.

- Flanno har vært glimrende, han gjorde en utmerket innsats for laget mot slutten av siste sesong. Ingen har glemt det. Han er en ung gutt og har plenty av tid foran seg. Hans tid vil komme.

- Det har alltid vært muligheten for å angripe som back, men i den moderne fotballen blir de trolig benyttet litt mer til det enn hva som var tilfellet i min tid, forklarer Clarke om rollen som back. – Da var du først og fremst forventet å ta deg av dine defensive plikter.

- Det blir fortsatt forventet at du gjør dine defensive oppgaver, men alt en kan bidra med offensivt er en bonus.