Kappløp mot tiden for å hente spillere

Størrelsen på jobben Kenny Dalglish har med å forbedre Liverpools spillerstall har blitt enda tydeligere etter at kun én spiller er hentet inn, mens flere spillere er fortsatt er overflødige.

Overskriften kan kanskje virke litt snodig ettersom det nesten er to måneder igjen av overgangsvinduet, men ifølge Tony Barrett i The Times hadde Kenny Dalglish håpet å ha flere nye spillere på plass på klubbens treningsfelt når preseason-treningen starter i morgen (mandag), men bare Jordan Henderson er hentet inn hittil, fra Sunderland for £16M.

Overganger for Stewart Downing og Charlie Adam er fortsatt på trappene, men ing n av spillerne er noe nærmere et klubbskifte selv om Liverpool er i regelmessig kontakt med både Aston Villa og Blackpool.

Før sesongslutt sa Kenny Dalglish at ukene før pre-season ville bli meget viktige for hans gjenoppbyggingsplan. Han var ute etter å gjøre forretninger han følte var nødvendige for å gi Liverpool en best mulig sjanse til en plass blant de fire beste i Premier League.

Men Liverpool har blitt overbydd av Sunderland for Connor Wickham, utkjempet av Manchester City for Gael Clichy og slått av Manchester United i kampen om Phil Jones. Dalglish må nå revurdere sine alternativer mindre enn seks uker før sesongåpningen i Premier League.

Hovedeier John W Henry er bestemt på å etterkomme UEFAs nye fair play-regler, og det betyr at Kenny Dalglish ikke har betydelige overgangsmidler å falle tilbake på. Det vil si at det blir enda viktigere å bli kvitt overflødige spillere i stallen.

Problemet er at det er liten interesse for spillerne som er til salgs. Alberto Aquilani, Philipp Degen, Nabil El Zhar, Emiliano Insua, Paul Konchesky og Brad Jones kommer alle til å returnere til trening mandag.

Alberto Aquilani hadde håpet å signere en permanent avtale med Juventus etter sitt låneopphold i Serie A-klubben, men italienerne har ikke vært interessert i å knytte til seg midtbanespilleren på hans nåværende lønn.

Liverpool ansatte i dag Kevin Keen som førstelagstrener på en treårskontrakt. Tony Barrett tror det vil bety at Steve Clarke tar over stillingen til Sammy Lee.

Kilde: The Times