Kenny endelig klar for Europa

Ian Rush ser fram til at hans tidligere manager og lagkamerat Kenny Dalglish i morgen leder Liverpool for første gang i Europa. Rushie forventer toppet lag.

Tragedien på Heysel sammenfattet med at Kenny Dalglish ble spillende manager for Liverpool i 1985, og da han trakk seg nesten seks år senere var de røde fortsatt utestengt fra Europa. På banen ble han matchvinner for Liverpool mot Brugge i 1978, og vant også i 1981 og 1984. Morgendagens kamp mot Sparta Praha vil imidlertid bli den første han leder fra trenerbenken i en E-Cup.

- Jeg er sikker på at torsdag vil bli en spesiell opplevelse for Kenny, sier tidligere lagkamerat Ian Rush til Liverpool Echo. Rushie ble senere solgt og kjøpt tilbake fra Juventus mens Dalglish var manager.

- Dette blir hans første kamp i Europa som manager og han har utvilsomt måttet vente lenge på det. Han opplevde så mye i Europa som spiller. Det å vinne Europacupen tre ganger er bemerkelsesverdig, og han var en viktig del av Liverpools dominans. Han var bare uheldig at han ble manager samtidig som vi ble utestengt fra Europa.

- Jeg vet at han ville ha elsket å utfordre lag som Milan og Barcelona, ikke minst med det laget vi da hadde. Da Kenny ledet Liverpool var vi ikke bare best sammen med Everton i England, men vi var to av de beste lagene i Europa. Du ville hatt virkelig tro oss i Europa, ikke minst det året hvor vi vant både liga og cup (1986).

- Måten Kenny behandler personer på har alltid vært førsteklasses og det skinner igjennom nok en gang nå som han er tilbake som sjef, fortsetter Rushie.

- Hans filosofi er at ingen er større enn klubben og alle skal føle seg privilegert over å være i Liverpool. Han har innprentet det hos spillerne. Han ser aldri for langt frem og tar en kamp av gangen. Alt er mye mer positivt nå.

- Vi passer ballen hurtigere og vi får spillere hurtigere frem i angrep. Resultatet er at vi skaper flere sjanser. Arbeidsinnsatsen til spillerne har virkelig blitt bedre, men mer av alt har han gitt spillerne tro og selvtillit akkurat slik det var da han var min manager.

- Europa League er en virkelig sjanse til å vinne noe sølvtøy og det at finalen er i Dublin vil være en ekstra spore. Klubben har så mange supportere der og jeg vet at irene veldig gjerne vil ha en finale hvor Liverpool er med. Kenny er en vinner og han vil være desperat etter å få hendene på det trofeet.

- Kenny vil spille med det sterkeste laget i Europa, han vil ikke hvile noen. Hvis vi går til kampen med rett innstilling vil vi være for sterke for Sparta. Vi er i god form og dette er en stor sjanse til å avansere til neste runde.