Kenny håper på publikums hjelp

Trass i usedvanlig tidlig avspark, håper Kenny Dalglish på publikums hjelp for å slå Sparta Praha ut av Europaligaen. Kampen er nå helt utsolgt.

Returkampen mot tsjekkerne starter allerede klokken 18.00 lokal tid i morgen kveld, men det plager ikke King Kenny nevneverdig.

- Anfield har hatt flere minneverdige kvelder, og europacupkvelder er alltid spesielle for mange klubber, og ikke minst for vår klubb. I morgen kveld er det tidligere avspark enn vi er vant med, og både spillere og fans må omstille seg til det. Men jeg er sikker på at det ikke vil forhindre supporterne i å gi oss full støtte, uttalte Dalglish på sin pressekonferanse på Melwood i dag.

- Vi må forsøke å gi dem noe å juble for tidlig. Det er vårt ansvar å vinne denne kampen, men det er ikke noe nytt for oss. Vi har hatt en slikt ansvar ved mange anledninger, la han til.

- Spillerne har håndtert slikt før, vunnet kampene og oppnådd suskess. Vi må bare videreføre den trenden og vanen som fotballklubben har hatt.

Dalglish ville ikke høre snakk om noen finale i Dublin ennå, da journalistene ymtet frempå om det.

- Vi må vinne kampen i morgen kveld først. Vi trenger ikke å forhaste oss. Som vi alltid har sagt, så er vår neste kamp den viktigste. Vi må konsentrere oss om den, og få så mye som mulig ut av den. Det er hva vi vil forsøke å gjøre. Vi har aldri lovet at vi vil gjøre noe annet enn å jobbe hardt og ofre oss 100% for klubben. Slutter vi med det, har vi et problem. Men guttene har vært strålende på det området så langt.

- Sparta er et lag som er vanskelig å bryte ned. Det viste de i forrige uke. Jeg tror ikke de vil spille så veldig annerledes nå heller, men forhåpentligvis vil vi spille annerledes.

I morgen er det første gang at Dalglish leder Liverpool som manager i en europacupkamp på Anfield.

- Det blir sikkert en spesiell kveld, men det er viktigere at vi får et godt resultat. Da vil jeg sette enda større pris på det, sa skotten.

- Jeg er bare en liten del av dette, og selv om jeg ser frem til kampen og det er en ære å lede Liverpool i en europacupkamp, så vil det være morsommere om vi vinner. Resultatet er viktigere enn showet før kampen.

Det er snart sju uker siden Dalglish tok over managerjobben i Liverpool etter Roy Hodgson.

- Jeg vet ikke hvor lang tid det har gått, men det har vært veldig morsomt. Det er en stor ære for meg å komme tilbake. Jeg må bare forsøke å gjøre mitt beste. Noe mer kan jeg ikke gjøre. Jeg vil fortsette med det, og jobbe så godt som jeg kan for å oppnå noen gode resultater. Jeg var ikke klar over at det er snart sju uker siden jeg tok over. Jeg tar hver dag som den kommer. Det er noe nytt som må gjøres hver dag, og du ser frem til å komme deg ut av sengen og gå på jobb, noe som er bra.

- Det har vært en forandring for meg. Det har vært veldig givende og noe jeg trives med. Jeg håper at andre trives like godt som jeg gjør.

- Det har skjedd veldig mye positivt i klubben de siste par årene, spesielt på akademiet. Jeg synes fremgangene til de unge guttene der har vært fantastisk, og det er veldig gledelig å se. Som jeg har poengtert tidligere, så må vi gi stor ros til Rafa Benitez for de forandringene han gjorde ved akademiet, og for å ha hentet inn to spanske karer og Frank McParland på den administrative siden. Det har fått fart i sakene på akademiet, og det er veldig positivt for oss.

- Men det viktigste laget i klubben er førstelaget, og nå må vi oppnå fremgang der også. Forhåpentligvis har det gått litt fremover, men vi ønsker selvsagt ytterligere fremgang. Jeg vil være fornøyd om vi får gjort ytterligere fremgang.

Dalglish benyttet også anledningen til å gratulere sin sønn, Paul, som ble far til tvillinger i går kveld.

- Jeg snakket med ham i går kveld. Selvsagt er han lykkelig. For første gang har han scoret to mål i en og samme kamp, spøkte skotten til journalistene.

- Det er fantastisk. Babyene ser strålende ut. Jeg har sett bildene. Han ble far for første gang, og når han fikk to på en gang, kan det bli siste gang også, lo Dalglish.