Kenny hyller lagånden

Kenny Dalglish mener det ikke er noe annet lag i verden som kan oppvise maken til lagånd og «fighting spirit» som det Liverpool leverte på Emirates i dag.

Dirk Kuyt sikret de helsvarte det ene poenget på et straffespark i det 102. minutt på Emirates i dag. Noe som var fire minutter over overtiden. Dette skjedde bare fire minutter etter at Robin van Persie hadde gitt vertene føringen – også det på straffespark.

Trioen Jamie Carragher (hjernerystelse), Fabio Aurelio (lårstrekk) og Andy Carroll (ankel/kne) måtte forlate banen med skader, og Liverpool spilte mesteparten av kampen med en 17-åring og en 18-åring som sidebacker.

- Jeg tror ikke det er noe annet lag i verden som ville ha demonstrert slike holdninger og en slik oppofrelse som vi viste i dag. Det gikk ikke vår vei til å begynne med. Vi mistet Fabio Aurelio tidlig, og måtte sette inn en 17-åring som venstreback. Vi mistet vår kaptein, og hadde en høyreback som er bare 18 år. Så må spissen vår ut, og vi får et mål i mot åtte minutter på overtid. Likevel aksepterte ikke spillerne at de ikke skulle få med seg poeng fra kampen, uttalte Dalglish til det ventende pressekorpset etter kampen.

- Jeg kan ikke få gitt laget nok ros. Alle er stolte i kveld over at laget har produsert en slik forestilling, med en slik holdning og en slik oppofrelse.

Liverpool hadde tre tenåringer på banen i store deler av annen omgang, og Dalglish var gode fornøyd med de unge spillerne.

- Flanno er rutinert. Dette var jo hans andre kamp! Noen ganger er den andre kampen den verste å spille, men han var strålende i dag. Unge Jack kom inn. Han holder junioralder neste sesong også. Han fant seg raskt til rette. Det kan være skremmende å spille på Emirates mot et lag som jager ligatittelen. Men han skred til verket på fantastisk vis.

- Jonjo gjorde det fantastisk bra, og lille Jay var fantastisk mandag kveld og leverte en ny stor kamp i dag. Vi kan ikke kreve mer fra dem.

- Det var spillerne selv som drev oss videre. Jeg tar ikke den avgjørelsen, de gjør det. Det siste halvannet året har utviklingen ved akademiet vært fantastisk. Men vi må være forsiktige så vi ikke benytter dem og ødelegger dem. Jeg var egentlig litt betenkt til at Jack skulle spille på Emirates, men han skuffet ingen.

Om skadene beretter Dalglish følgende:

- Carra er ikke noe problem. Det var et rent uhell. Vi trodde det var noe alvorlig fatt. Men nå er han klar i toppen igjen. Vel, så klar i toppen som han kan bli! Han er så god som ny!

- Fabio har fått en hamstringskade. Vi tok Andy av for sikkerhets skyld. Han fikk en vridning i kneet.

Journalistene ville også ha Dalglish sitt syn på de to straffesparkene.

- Min mening om de to straffesparkene er at det ene var riktig idømt og det andre var feil idømt. Dere skjønner hvilke jeg mener selv.

Og nok en gang måtte Dalglish besvare spørsmål om han har blitt tilbudt noen ny kontrakt av Liverpools eiere.

- Jeg blir spurt om dette hver eneste dag, og svaret er det samme. Men når det gjelder eierne, så vet jeg de ønsker å hente inn nye fjes og bruke penger på spillere. Så uansett hvem som får privilegiet det er å være manager for fotballklubben, vil han også ha privilegiet det er å kunne bruke litt penger.

Liverpool er nå fire poeng bak Tottenham, men Spurs har spilt to kamper mindre. Arsenal er nå seks poeng bak Manchester United i tittelkampen. En journalist antydet at Liverpool med sin utligning ga Manchester United ligatittelen.

- Vi gir aldri noe til noen. Vi slo Manchester United 3-1 på Anfield, så vi har ikke gitt dem noe. Vi kan bare ta vare på oss selv. I mine øyne er vi fortsatt den beste klubben i engelsk fotball, om ikke i hele verden. Det overrasker meg at det har gått så lang tid uten at vi har vunnet tittelen. Vi har ikke sanket nok poeng i noen sesong etter 1990. Rafa kom nær for et par år siden, og hadde fantastiske resultater mot de såkalte fire store, men klarte ikke helt å bryte målsnøret først.