Kenny om samarbeidet med Comolli

Det er ett år siden Damien Comolli ble ansatt i Liverpool FC. Kenny Dalglish ble ansatt som manager et par måneder senere. I dag forteller Kenny om samarbeidet med franskmannen i et intervju med Liverpool Echo.

38 år gamle Comolli har en finger med i spillet i det meste som rører seg rundt førstelaget, sett bort i fra gjennomføring av treningene og uttak av laget. Blant annet har han hovedansvar for speidersystemet og forhandling av overganger.

- Jeg tror det er mange som fnyser av den stillingen om Damien har i fotballklubben, men han har vært en velsignelse for meg. Mengden arbeid han gjør, organiseringen, rekrutteringen, speidingen, alt dette som en daglig leder måtte gjøre tidligere, gjør Damien mesteparten av, forteller Dalglish til Liverpool Echo.

- Det er til fantastisk stor hjelp for manageren å ha noen som tar seg av all administreringen og organiseringen når det gjelder speiding og spillere vi ønsker å se nærmere på. Resultatene i løpet av det året han har vært i jobben taler for seg selv. Overgangene han har vært involvert i har gjort troppen mye sterkere enn den var før, fortsetter skotten.

- Han har lagt ned en stor jobb for spillerne også. I januar hentet han inn Luis og like før transferdeadline Andy Carroll, noe som var gode forretninger gjort på kort tid.

Comolli har også ansvaret for å bli kvitt spillere som klubben ikke lenger ønsker i stallen. 18 spillere forsvant fra Liverpool FC, enten permanent eller på lån, bare i sommer.

- Det var viktig for fotballklubben, og det var enda viktigere for spillerne, slår Dalglish fast.

- Når vi har konkludert med at deres fremtid ikke ligger her, må du hjelpe dem videre i karrieren. Gjennom Damiens kontakter har mange spillere fått seg ny klubb. Disse spillerne har kanskje flyttet til en klubb som ikke er like god som den de forlot, men de har fått spilletid igjen. Dette takket være kontaktene Damien har. Spillerne har selvsagt også en rolle i dette. Dessverre klarte ikke disse spillerne å lykkes her, men det betyr ikke at de ikke vil lykkes et annet sted.

Klubbeier John W Henry er enig med sin manager i at Damien Comolli har lagt ned enormt mye arbeid i Liverpool FC det siste året.


- Damien har en sterk arbeidsmoral, og er veldig opptatt av etikk og moral i det han foretar seg. Dette kan være en bakdel av og til, men på lang sikt er det dette Liverpool FC fortjener og hva supporterne fortjener. Han representerer oss på en ekstremt god måte, ikke bare i forbindelse med overgangssaker, men i en rekke viktige sider av organisasjonen, uttaler Henry.

- Han har vært fantastisk. Ingen har jobbet hardere for klubben det siste året. Hver eneste dag har han fokus på det han ønsker å oppnå. Alle på fotballsiden i klubben har enorm respekt for Damien, og det han har oppnådd på vegne av klubben.

- Kenny og Damien jobber veldig, veldig bra sammen. Jeg ser at de ler mye når de tilbringer tid sammen. Det er mye spøk og moro. Men de er begge ekstremt seriøse i sin streben etter å oppnå suksess på alle nivåer i klubben. Dette er en gjenoppbyggingsprosess. Fra et slikt perspektiv har det vært et godt første år.